Recepty

TEĽACÍ CHRBÁT SO SYROVOU KÔRKOU

Mäso položíme na pekáč, potrieme olejom. Mrkvu a cibuľu očistíme, povaríme vo vývare, pridáme k mäsu. Vložíme do horúcej rúry. Maslo zmiešame so strúhankou, kečupom a syrom. Mäso počas pečenia často polievame. 15 minút pred dopečením mäso posolíme, okoreníme a potrieme syrovou zmesou. Upečené mäso oddelíme od kosti a nakrájame na plátky. Výpek precedíme, ochutíme a nalejeme na mäso.

Suroviny

  • 1,5 kg teľacieho chrbta
  • 2 lyžice oleja, mleté biele korenie
  • 2 mrkvy, 2 cibule
  • ¼ mäsového vývaru
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice kečupu, soľ
  • 100 g strúhaného syra

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept