Recepty

TEĽACÍ CHRBÁT SO SYROVOU KÔRKOU

Mäso položíme na pekáč, potrieme olejom. Mrkvu a cibuľu očistíme, povaríme vo vývare, pridáme k mäsu. Vložíme do horúcej rúry. Maslo zmiešame so strúhankou, kečupom a syrom. Mäso počas pečenia často polievame. 15 minút pred dopečením mäso posolíme, okoreníme a potrieme syrovou zmesou. Upečené mäso oddelíme od kosti a nakrájame na plátky. Výpek precedíme, ochutíme a nalejeme na mäso.

Suroviny

  • 1,5 kg teľacieho chrbta
  • 2 lyžice oleja, mleté biele korenie
  • 2 mrkvy, 2 cibule
  • ¼ mäsového vývaru
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice kečupu, soľ
  • 100 g strúhaného syra

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Pradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko...

Zobraziť celý recept