Recepty

TEĽACÍ CHRBÁT SO SYROVOU KÔRKOU

Mäso položíme na pekáč, potrieme olejom. Mrkvu a cibuľu očistíme, povaríme vo vývare, pridáme k mäsu. Vložíme do horúcej rúry. Maslo zmiešame so strúhankou, kečupom a syrom. Mäso počas pečenia často polievame. 15 minút pred dopečením mäso posolíme, okoreníme a potrieme syrovou zmesou. Upečené mäso oddelíme od kosti a nakrájame na plátky. Výpek precedíme, ochutíme a nalejeme na mäso.

Suroviny

  • 1,5 kg teľacieho chrbta
  • 2 lyžice oleja, mleté biele korenie
  • 2 mrkvy, 2 cibule
  • ¼ mäsového vývaru
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice kečupu, soľ
  • 100 g strúhaného syra

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept