Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a prášok do pe?iva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pe?ieme pri 180 °C asi 30 minút. Po upe?ení ešte horúci korpus polejeme...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme vegetou a opekáme na horúcom oleji. Umytú pe?e? nakrájame, orestujeme na oleji asi 3 minúty a posypeme pokrájanou petržlenovou v?a?ou. Uvarené vajce...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi pol centrimetra. Slaninu pokrájame a opražíme, pridáme cibu?u, polovicu vydlabaných zemiakov a opražíme. Odstavíme, pridáme tvaroh, vajce,...
Tuk a cukor uš?aháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky, múku, citrónovú kôru, citrónovú š?avu a lyži?ku škorice. Rúru predhrejeme na teplotu 200 ZobraziÅ¥ celý recept
Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko ope?ieme a ?asto ich obraciame, aby boli rovnomerne ope?ené z oboch strán. Ope?ené mäso osolíme a okoreníme, zalejeme vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka....
Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. O?istené jahody roztla?íme vidli?kou, dáme do hrnca, podlejeme 1/2 l vody a osladíme medom. K jahodám pridáme hrozienka a zmes povaríme. Puding rozmiešame v 100 ml studenej vody, vlejeme k...
Do chleba urobíme zárezy asi 2 cm. Cesnak prelisujeme a zmiešame s bazalkou a olejom. Šunku nakrájame na štvrtiny, paradajky a cibu?u na kolieska, syr na prúžky. Chlieb dáme na alobal a do každého zárezu vložíme šunku,...
Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými jablkami a štipkou kari korenia. Podávame s pe?ivom.
Šampi?óny o?istíme a narežeme na menšie ?asti, speníme ich na panvici. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno a po pár minútach odstavíme. Vychladnuté šampi?óny dáme do nádoby spolu so syrom, jogurtom a...
Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme gu?ky, stla?íme do tvaru keksíka a sušíme v suši?ke alebo na radiátore. Môžeme...
	Do múky preosejeme cukor, pridáme sódu, postrúhanú citrónovú kôru, 
Šampi?óny o?istíme, odstránime im noži?ky, dochutíme ich so?ou a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme ich na rozpálenom grile 5 minút hlavi?kou smerom nadol. Každý kúsok potom oto?íme, naplníme syrom, polovicou...
Papriky, paradajky, cibu?u a feferónku pomelieme, pridáme hor?icu, ocot, olej, cukor a so?. Varíme 40 minút. Rozmixujeme a sterilizujeme 30 minút.
Všetko zmiešame a necháme stá? 2-3 hod. (môžeme necha? stá? aj do druhého d?a). Dávame do pohárov a sterilizujeme 5 minút.
O?istenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na nieko?ko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namá?ame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov, posypeme...
Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným mliekom. Ak je hustejšie, môžeme ho zriedi? vodou. Pridáme nasekané orechy, prelisovaný cesnak, kôpor, olivový olej a pod?a chuti so?. Všetko...
Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame na menšie kúsky. Zeler o?istíme a nastrúhame najemno. Z limetky alebo citróna vytla?íme š?avu. V mixéri pomixujeme uhorky dohladka. Uhorky...
Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytla?íme z nich prebyto?nú vodu. Grécky jogurt vyš?aháme s pretla?eným cesnakom, so?ou a štipkou bieleho korenia a pridáme k uhorkám. Nakoniec vmiešame ?erstvý nasekaný kôpor. Môžme...
Prerastené uhorky ošúpeme, vyberieme z nich semená a dužinu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na drobné kocky. Semená orestujeme na oleji, zalejeme vodou a povaríme. Vývar potom precedíme a pridáme do? uhorky, zemiaky nakrájané na kocky, so?,...
Ke? máte už vä?šie, prerastené uhorky a neviete ?o s nimi, máme pre Vás tip na výbornú uhorkovú polievku. Prerastené horky ošúpeme, jadierka vyberieme a dužinu nakrájame na kúsky. Zemiaky nakrájame na kocky a cibu?u najemno. Všetko...
Ke?že je obdobie nakladania zeleniny, ponúkame Vám jednoduchú ?alamádu. Narežeme si kapustu na slížiky,uhorky na kolieska,cibu?u na kolieska,papriku na pásiky a mrkvi?ku na kolieska. Všetko spolu vsypeme do vä?šej plastovej nádoby a premiešame. Zeleninu zalejeme...
	Najlepšie na zaváranie sú menšie uhorky, cca 10-12 cm dlhé. Poriadne ich o?istíme, umyjeme a necháme odkvapka?. Cibu?u olúpeme a nakrájame na vä?šie kúsky.
	Do misky nalejeme studenú vodu, pridáme štipku soli a necháme ju... 
	Na dno f?aše na zaváranie dáme strú?ik cesnaku, koliesko cibule, kúsok bobkového listu a trocha kôpru. Vložíme o?istené a dôkladne umyté uhorky a zalejeme nálevom. Dobre uzavrieme vie?kom a sterilizujeme asi 10 minút.
	Nálev: V 1,75 l... 
Brav?ové rebierka umyjeme a osušíme. Vo ve?kej miske zmiešame ?ili, olivový olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, sójovú omá?ku, ?ervené víno a nasekanú v?a?. Do pripravenej marinády namo?íme rebierka a...
Maslo dôkladne vyš?aháme, postupne pridávame vajcia, múku, cukor, maizenu a prášok do pe?iva. Vyš?ahané cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pe?enie a poukladáme na? umyté a osušené ?erešne. Na...
Do preosiatej múky dáme so?, kvások, zmäknutý tuk, rozš?ahané vajce, rozmiešané syry a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho vykysnú?. Škvarky pomelieme, ochutíme so?ou a korením. Cesto...
Prepláchnutú ryžu opražíme na olivovom oleji. Pridáme sušené huby, posolíme, zalejeme teplým vývarom a za ob?asného premiešavania uvaríme domäkka. Uvarené rizoto ochutíme vegetou, okoreníme...
Umyté a osušené rezne naklepeme, potrieme rozotretým cesnakom zmiešaným so so?ou a obalíme v hladkej múke. Pripravíme si cestí?ko z dvoch vajec, mlieka, múky, ochutíme vegetou a pridáme nadrobno nakrájanú...
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame aj so šupkou na tenké mesia?iky. Z oboch strán ich dobre ponamá?ame v citrónovej š?ave, aby nes?erneli. Pridáme pokrájaný šalát,...
Kuracie mäso nakrájame na rezance, syr na kocky. Pridáme na kolieska nakrájané cibu?ky, redkvi?ky a vají?ka. Podávame s dresingom.
Lístkové cesto rozva?káme na pomú?enej doske do okrúhleho tvaru a pomocou val?eka prenesieme do okrúhlej tortovej formy. Cesto vo forme popicháme vidli?kou a rozložíme na? odkvapkané broskyne. Celé vajcia rozš?aháme a...
Cesto natrieme najprv marmeládou a potom tvarohom, navrch dáme druhé cesto a pe?ieme. Môžeme polia? ?okoládovou polevou alebo cukrom. Cesto je pre jablkový aj pre syrový kolá?. Ak chceme jablkový, tak nastrúhané jablká...
V mlieku rozmiešame pudingový prášok (zlatý klas), cukor, vanilkový cukor, múku a jeden ž?tok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnú?. Maslo vyš?aháme s cukrom a druhým ž?tkom a spolu s vychladnutým...
Prešpikovaný srn?í chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztla?enými borievkami, dáme na peká?. O?istenú cibu?u nakrájame a podusíme, rozložíme ju okolo mäsa a polejeme...
Vykostené husacie prsi?ká potrieme so?ou, korením a hor?icou. Žem?u nakrájame na kocky a namo?íme do smotany. Pe?e? a o?istenú cibu?u nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na horúcom masle. Zo žemle vytla?íme prebyto?nú...
Cesto si vypracujeme v miske, necháme vykysnú? alebo dáme do pekárne na program cesto. Pridáme sušené hrozienka, brusinky a kandizované ovocie, ktoré sme predtým namo?ili do vody /alebo rumu/ a nakoniec postrúhanú...
Kuracie prsia pokrájame na rezan?eky, pridáme všetky prísady, poriadne premiešame, necháme stá? v chladni?ke 24 hodín, na oleji ope?ieme z každej strany. Ako prílohu môžeme zvoli? hrianku, zemiakovú kašu alebo hranolky.
100 ml zohriateho mlieka zmiešame s cukrom a droždím. Roztopíme si maslo a necháme vychladnú?. Do misky nasypeme múku, so?, práškový a vanilkový cukor. Pridáme kvások, vají?ka, rozpustené maslo a...
Brav?ovú pe?e? a srdce dobre umyjeme a uvaríme v slanej vode s bobkovým listom, celým korením a cibu?ou. Na masle urobíme svetlú zápražku a zalejeme vývarom z pe?ene. Pridáme na hrubšie rezance pokrájané srdce a pe?e?,...
Syr gorgonzola si rozpustíme na panvici spolu so smotanou, ochutíme bielym korením a zredukujeme na požadovanú hustotu. Kuracie prsia marinujeme v tymiáne a oleji a potom ope?ieme na panvici. Mäso prudko pe?ieme z oboch strán a nakoniec osolíme pod?a chuti....
Uhorku a ?ínsku kapustu nakrájame na rezance, ?erstvú kapiu a šalotku nakrájame na malé kocky. Osolíme a zalejeme octom, všetko zmiešame spolu aj s hráškom a kukuricou, pridáme smotanový jogurt a podávame s...
BB puding nevaríme, použijeme iba prášok, kávu tiež nevaríme. Všetky suroviny spracujeme vo vä?šej miske. Cesto rozdelíme na 2 ?asti a vypracujeme ich na 2 valce, nakrájame ich na rovnaké kúsky a v dlani tvarujeme zrná....
Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so so?ou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnú? 15 minút, opä? prepracujeme a necháme kysnú? ešte 45 minút....
Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto a necháme pol hodiny odstá? v chlade. Cesto si na pomú?enej doske vyva?káme a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Pe?ieme na 180 stup?ov 10 - 12 minút. Kolá?iky plníme džemom a zdobíme pod?a...
Huby namo?íme do vody a necháme ich cez noc odstá?. Ráno prilejeme vodu, osolíme a necháme vari?. Kapustu vyžmýkame a nadrobno pokrájame. Do druhého hrnca dáme zovrie? asi 1l vody a 1 lyžicu masla. Do toho dáme vari?...
Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, maslo, ž?tky, kypriaci prášok a trochu soli. Na doske vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 minút postá?, potom ho rozva?káme na hrúbku asi pol centimetra, pokrájame na...
Múku s maslom, cukrom, vajcom, škoricou, citrónovou š?avou a kôrou dobre vypracujeme. Vyva?káme a vykrajujeme hviezdi?ky a trojuholníky. Potrieme ich rozš?ahaným vajcom, posypeme lieskovými orieškami, uložíme na plech a upe?ieme...
Do múky preosejeme práškový cukor, pridáme jedlú sódu, potl?ené klin?eky, citrónovú kôru a s horúcim medom, troma ž?tkami a dvoma bielkami vypracujeme cesto, tretí bielok použijeme na potretie kolá?ikov. Cesto...
Brav?ové stehno nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a plátky na ?om sprudka z oboch strán ope?ieme. Špenát opláchneme, necháme odkvapka? a krátko orestujeme na olivovom oleji. Tekvicu...
Tekvicu o?istíme a nakrájame na kocky. ?ili papri?ku zbavíme semia?ok a nasekáme nadrobno. Husacie sadlo v hrnci s hrubým dnom rozpustíme. Vsypeme do? tekvicu s ?ili papri?kou a rascou a zvo?na na miernom ohni ich necháme opeka?. Ke? je tekvica mäkká,...
Ž?tky a cukor vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridávame vodu, olej a dobre vypracujeme. Nakoniec z?ahka vmiešame múku spolu s práškom do pe?iva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný hlboký...
Ž?tky vymiešame s práškovým cukrom dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme instantnú kávu a po kvapkách rum. Primiešame múku spolu s práškom do pe?iva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený...
Všetko ovocie, mandle alebo orechy a ?okoládu pokrájame nadrobno, dáme na misku, posypeme 2 lyžicami hrubej múky a zamiešame, aby nám pri pe?ení nepadlo ovocie na dno. Ž?tky vymiešame s cukrom dopenista, potom pridáme múku zmiešanú s...
Vajcia s cukrom vyš?aháme dopenista a za stáleho š?ahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu. Potom z?ahka vmiešame múku spolu s práškom do pe?iva a nadrobno posekané orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a...
Želatínu dáme do studenej vody nabobtna?. Z tvarohu, mlieka a soli vyš?aháme ?ahký krém. Zo želatíny vytla?íme prebyto?nú vodu a rozpustíme ju v 4 lyžiciach vriacej vody. Pridáme tvarohový krém a dobre rozmiešame. Krém rozdelíme...
Ak chceme nápoj ve?er podáva?, víno i sekt si dáme do chladni?ky už ráno. Citrón poriadne umyjeme kefkou pod horúcou te?úcou vodou. Osušíme ho a dôkladne ošúpeme – najlepšie bude, ak použijeme iba žltú vrstvu kôry,...
Do pohárov dáme po 2 kocky ?adu, na ne nalejeme po 1 poháriku ginu a vermútu, premiešame, pridáme trochu citrónovej š?avy a dobre potrasieme.
Všetko stojí 5 mesiacov, potom sa precedí. Pije sa po lyži?ke.
Umytú hlavu z kapra (bez o?í) spolu s odrezkami dáme vari? do 1 litra osolenej vody asi na 40 minút. Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibu?u, pridáme pokrájanú zeleninu,...
Krkovi?ku umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly privedieme do varu a prikrytú varíme asi pol hodiny. Potom pridáme o?istenú zeleninu, zemiak, cibu?u, paradajku, kel, celé ?ierne korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme a zavaríme do...
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibu?ou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode domäkka. Bryndzu rozš?aháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme posekanou petržlenovou v?a?ou,...
Mäso položíme na peká?, potrieme olejom. Mrkvu a cibu?u o?istíme, povaríme vo vývare, pridáme k mäsu. Vložíme do horúcej rúry. Maslo zmiešame so strúhankou, ke?upom a syrom. Mäso po?as pe?enia ?asto polievame. 15 minút pred dope?ením...
Cestoviny Maggi uvaríme v osolenej vode pod?a návodu na obale, scedíme, necháme odkvapka? a pomastíme lyžicou oleja. Brav?ové mäso nakrájame na tenké plátky, okoreníme, ope?ieme na panvici a nakoniec pridáme nakrájaný pór. China Fix Maggi...
Kur?a umyjeme, pokrájame na štvrtky, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a vegetou. Porcie poukladáme na suchý peká? a každú polejeme lyžicou oleja. Cibu?u olúpeme, pokrájame na kolieska. Jablká pokrájame na hrubšie mesia?iky, vyberieme...
Ryby umyjeme, osušíme servítkou alebo kuchynským papierom, obalíme v múke. Otrasieme zvyšnú múku. Slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme pri strednej teplote do chrumkava a vyberieme. Ryby položíme bielou stranou na dno panvice a...
Prešpikovaný srn?í chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztla?enými borievkami. Dáme na peká?. O?istenú cibu?u nakrájame a podusíme na zvyšku oleja. Rozložíme ju okolo mäsa a polejeme ?erveným vínom....
Papriky, paradajky, cibu?u a feferónku pomelieme, pridáme hor?icu, ocot, olej, cukor a so?. Varíme 40 minút. Rozmixujeme a sterilizujeme 30 minút.
Umyté a nakrájané raj?iny varíme na malom plameni asi trištvrte hodiny. Do vrecúška s koreninami zaviažeme klin?eky, bobkové listy, semená hor?ice, ?ierne korenie, škoricovú kôru a zázvor. Medzitým rozmixujeme raj?iny a pretrieme cez sito....
O?istenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na nieko?ko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namá?ame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov, posypeme posekanou v?a?ou a...
Stopky a žilky povyberáme, dobre poumývame a vkladáme jednu do druhej rovno do 4-litrovej f?aše so širokým hrdlom. Papriky zalejeme studenou vodou a vsypeme 1 sá?ok konzerva?nej zmesi (Petolu). Voda musí siaha? až po okraj pohára. Navrch nalejeme olej a priložíme...
Pripravíme si suroviny. Na rozohriatom oleji osmažíme cibu?ku. Pridáme papriku a chví?u pražíme. Medzitým si dáme na druhej panvici alebo hrnci opiec? špeká?ku alebo klobásku nakrájanú na kolieska. Papriku trochu podlejeme vodou, aby zmäkla....
Papriky o?istíme tak, že im len zrežeme vrchné ?asti so stopkou a vyberieme vnútro, aby zostali celé. Naplníme ich kapustou a ukladáme do fliaš. Zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý sme si pripravili pod?a návodu na naklada?i. F?aše uzavrieme a...
Zrelé, ale tvrdé slivky dobre umyjeme, odstrihneme 2/3 stopky a necháme odkvapka?. Vodu s cukrom povaríme a do vriaceho roztoku po troche hádžeme slivky. Chví?u povaríme a dierkovanou varechou hne? vyberieme a uložíme do pohárov. Takto varíme všetky slivky. Roztok...
Do trochy mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vykvasi? asi 10 minút na teplom mieste. Zatia? si pripravíme múku, do ktorej pridáme zvyšný cukor, maslo, mlieko, ž?tka, so? a kvások. Celé premiešame a necháme kvasi? 40min - 1 hodinu. Potom cesto...
Slivky dáme do kameninovej nádoby, nalejeme na ne vriaci ocot a cez noc necháme uleža?. Na druhý de? ocot zo sliviek zlejeme, pridáme cukor, vodu a privedieme k varu. Do variaceho sa roztoku vkladáme po ?astiach slivky a zahrievame. Ke? za?ínajú praska?, rýchlo ich vyberieme a...
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a odvážime 900 g, nakrájame na malé kúsky, vložíme do hrnca a privedieme do varu. Orechy nasekáme na menšie kúsky a odvážime 100 g. orechy spolu s cukrom pridáme do hrnca a za stáleho miešania varíme...
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Ke? zemiaky vychladnú, postrúhame ich. Pridáme maslo, múku, vají?ko. Spracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké štvor?eky. Do každého štvor?eka dáme polovicu slivky. Štvor?eky vyformujeme na gu?ky....
Kuracie krídla opláchneme pod studenou te?úcou vodou a poriadne ich osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a sušenou feferónkou. Krídla dáme do pacu s olejom a pe?ieme na grile. Nakoniec pridáme na kur?a trochu masla, aby sme získali,, soft...
Brav?ové rebierka umyjeme a osušíme. Vo ve?kej miske zmiešame ?ili, olivový olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, sójovú omá?ku, ?ervené víno a nasekanú v?a?. Do pripravenej marinády namo?íme rebierka a necháme ich tam celú...
Šampi?óny o?istíme, odstránime im noži?ky, dochutíme ich so?ou a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme ich na rozpálenom grile 5 minút hlavi?kou smerom nadol. Každý kúsok potom oto?íme, naplníme syrom, polovicou plátku šunky a grilujeme...
Kotlety vykostíme a naklepeme. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Zmiešame ich so strúhaným syrom a touto zmesou naplníme jablká. Kotlety zvinieme a uzavrieme plátkami slaniny. Dochutíme ich so?ou, mletým...
Baklažán poriadne umyjeme, nakrájame na plátky a posypeme so?ou. Tak ho zbavíme horkastej chuti. V malej miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak a korenie. Plátky baklažánu vysušíme papierovou utierkou a potrieme ho ochuteným olejom. Baklažán...
Cuketu poriadne umyjeme, osušíme a pozd?žne nakrájame na tenké plátky. Jemne ju pokvapkáme olivovým olejom a ope?ieme na grilovacej panvici alebo grile z oboch strán. Potom cuketu dochutíme so?ou a korením. Vždy na za?iatok plátku uložíme kúsok...
V miske zmiešame med, hor?icu a pretla?ený cesnak, poriadne premiešame. Mäso ponatierame marinádou so všetkých strán a necháme v miske odpo?íva? minimálne 3 hodiny, ideálne cez noc. Mäso opekáme na rozpálenom grile. Podávame so...
Do uzatvárate?nej misky nalejeme ?ervené víno, olivový olej, vínny ocot, prelisovaný cesnak, rozdrvený bobkový list a ?erstvo namleté ?ierne korenie. Všetko poriadne premiešame a uchovávame v chlade, pokia? nebude potrebná.
Všetko zmiešame a dôkladne spracujeme. Mäso marinujeme pred grilovaním a po?as grilovania ho marinádou potierame.
Olej a víno dáme v pomere 1:1, pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame. Necháme chví?u poleža? v chladni?ke a potom vložíme na nieko?ko hodín rybie mäso.
Šalotku nakrájajte na tenké kolieska, pridajte najemno nakrájané ?ili papri?ky, nasekané bylinky a rozpolené strú?iky cesnaku. Premiešajte s olejom a limetovou š?avou, mäso marinujte dve hodiny. V jednej marináde neodporú?am marinova? viac druhov...
Všetky suroviny zmiešame. Vhodné hlavne na kuracie mäso na gril. Mäso marinujeme celú noc alebo aj 24 hodín a po?as pe?enia alebo grilovania potierame.
Koriander, sójovú omá?ku, med a ocot balsamico zmiešajte. Zázvor o?istite, nasekajte na menšie kúsky, z limety vytla?te š?avu a všetko primiešajte do zmesi spolu so so?ou a korením. Napokon pridaje olivový olej.
Z múky, masla, ž?tkov, práškového a vanilínového cukru spracujeme hladké cesto, ktoré rozva?káme a vložíme na peká?. O?istené jablká pokrájame na malé a tenké plátky. Tvaroh zmiešame so škrobovou...
Zo surovín vymiesime polotuhé cesto, pridáme len to?ko mlieka, aby sa nelepilo. Cesto rozdelíme na dve polovi?ky. Jednu polovicu vyva?káme na pomú?enej doske na ve?kos? plechu a prenesieme val?ekom na plech. Cesto posypeme pomletými orechmi, na to prídu postrúhané...
Lístkové cesto rozdelíme na polovice a obe rozva?káme. Vä?ší hlbší plech vymastíme, uložíme na? jeden plát cesta a natrieme ho olejom. O?istené jablká postrúhame, vytla?íme z nich š?avu a polovicu rozložíme na cesto v...
3,5 l vody povaríme s cukrom a necháme vychladnú?. V ostatnej vode uvaríme ošúpané a o?istené jablká. Pomaran? ošúpeme, šupku umyjeme a uvaríme v troche vody. Vodu zlejeme, šupku pokrájame na drobné kúsky a s pomaran?om...
Jablká ošúpeme a pokrájame, pridáme cukor a spolu rozvaríme. Pridáme ?okoládu a kakao. Dobre premiešame a plníme do pohárov. Sterilizujeme minimálne 5 minút. Vhodné použi? na palacinky, kolá? alebo ako nátierku na...
Dáme vari? pokrájanú mrkvu, potom jablká. Ke? je všetko mäkké, pridáme cukor, vanilku, kys. citrónovú a odstavíme. Trochu ochladíme a zmixujeme. Dáme do pohárov a sterilizujeme tak, aby sa prichytili vie?ka. Pri príprave výživy pre...
Jablká dáme vari? s litrom vody, kým sa nerozvaria. Spolu uvaríme vodu s cukrom, vanilkovým cukrom a rozmiešaným Zlatým klasom. Pridáme k rozvareným jablkám a varíme ešte 3 minúty. Dáme do fliaš a sterilizujeme 30...
Do 7-decového pohára naložíme uhorky, pridáme 100 ml octu, 1 malú lyži?ku soli, 1 malú lyži?ku Deka a 4 tabletky Spolarinu. Dolejeme studenou vodou, uzatvoríme a dáme sterilizova? do pary na 8 minút, aby sa prichytili vie?ka.
Nálev uvaríme a necháme vychladnú?. Medzitým do každého pohára dáme 5 zrniek nového korenia, 1 bobkový list, kúsok o?isteného chrenu, 2-3 kolieska cibule a mrkvy, kúsok kôpru. Naukladáme uhorky, zalejeme nálevom, uzavrieme a 5...
Uhorky umyjeme, ak majú hrubú kožu, tak ich ošúpeme a postrúhame na kolieska. Cibu?u a feferónky o?istíme a pokrájame na tenké kolieska. Všetko spolu zmiešame, posypeme vegetou a zalejeme octom s cukrom. Dobre premiešame a necháme 1 hod. odleža?....
Doložíme uhorky, dolejeme vodu a zavárame max. 15 minút pri 180°C.
Do panvice nalejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja a 4 rozpoltené cherry paradajky. Konce uhorky odrežeme, uhorku o?istíme a postrúhame na plátky. Zmes v panvici dochutíme so?ou. K nakrájanej uhorke pridáme trochu soli,...
Šampi?óny o?istíme a pokrájame na tenké plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibu?u, pridáme šampi?óny, osolíme ich, podlejeme vodou a zakryté chví?u dusíme. Potom huby ochutíme...
Umytú šparg?u olúpeme a odrežeme konce. Povaríme v osolenej vode 5-7 minút. Rúru zohrejeme na 250 °C. Šunku poukladáme na plech vyložený alobalom a prudko opekáme asi 5 minút. V panvici zohrejeme maslo a...
Zemiaky dôkladne umyjeme, po d?žke prekrojíme a poukladáme na peká?. Osolíme ich, posypeme rascou a upe?ieme. Tvaroh, syr a smotanu zmiešame, pridáme nadrobno pokrájanú cibu?u, roztla?ený cesnak, posekané v?ate a korenie. Dohladka...
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnú?, ošúpeme a pretla?íme do misky. Pridáme uvarenú a potla?enú kore?ovú zeleninu, strúhaný syr, vajcia a so?. Všetko dobre zmiešame, vyva?káme a vykrajujeme...
Z mor?acích p?s urobíme 8 rez?ov a naklepeme ich na tenko. Rezne osolíme, okoreníme a natrieme prelisovaným cesnakom. Umyté špenátové listy dáme na sito, prelejeme ich vriacou vodou a necháme odkvapka?. Takto pripravené...
Cuketu nakrájame na kolieska, kuracie plátky potrieme cesnakom a postupne kladieme do zapekacej misky - vždy najprv vrstvu cukety a na ?u plátky mäsa. Každú vrstvu mierne osolíme a okoreníme pod?a chuti. Vložíme do vyhriatej rúry, ke? je mäso...
O?istené surové zemiaky nakrájame na kocky, na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibu?u, pridáme ?ervenú papriku a zemiaky. Všetko spolu za stáleho miešania krátko osmažíme, cestoviny uvarené v osolenej vode...
Tepelne spracované kuracie mäso nakrájame alebo natrháme na kúsky a dáme do misy na šalát. Zo sterilizovaného zeleru vylejeme nálev a zeler pridáme k mäsu, rovnako aj kúsky ananásu. Suroviny zmiešame s bielym...
Pažítku a kôpor nakrájame na malé kúsky, rybie mäso osolíme a okoreníme, nakrájame ho na menšie kúsky a rozmixujeme ho spolu so strúhankou, pažítkou a kôprom na jemnú hmotu. Z nej potom tvarujeme gu?ky. Potom si...
Do vä?šieho hrnca dáme 4 l vody, 40 kvetov bázy, 4 umyté a nakrájané citróny a necháme to postá? 24 hodín. Potom scedíme a pridáme 4 kg cukru, dáme vari?, necháme asi 8-10 minút vrie?. Ke? sirup trocha...
Umyté mäso osušíme obrúskom, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. Z jednej strany obalíme múkou a na horúcej masti sprudka ope?ieme. K ope?eným rez?om pridáme salámu...
Lístkové cesto rozva?káme na pomú?enej doske do tvaru obd?žnika a potrieme ho ke?upom. Potom na? rozložíme polovicu nakrájaného syra, navrstvíme na? plátky mäkkej salámy a pokryjeme zvyšným syrom. Cesto opatrne...
Rezne naklepeme, osolíme. Na jednej strane ich poprášime korením karí a natrieme hor?icou. Na panvici rozohrejeme olej, rezne z oboch strán opražíme, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Ke? je mäso mäkké, vyberieme ho na teplý...
Syr, uhorku a kápiu nakrájame na rezan?eky, vajce na kocky a cibu?u nadrobno. Hor?icu, olej, ocot, so? vyš?aháme a zmiešame s jogurtom. Do misy dáme syr, vajce, zeleninu, kukuricu, všetko zalejeme nálevom a z?ahka premiešame. Dáme odleža? na...
Kukuricu a nakrájanú cibu?u necháme prejs? varom v sladkokyslom náleve, scedíme a vychladíme. Potom pridáme na rezance nakrájanú salámu, smotanu vymiešame s prelisovaným cesnakom, hor?icou, so?ou a nalejeme na...
	
	Postup:
	O?istené jablká pokrájame na tenké plátky a rovnomerne ich uložíme na plech vystlaný pomasteným a strúhankou posypaným alobalom. Navrch uložíme kúsky masla, posypeme... 
Cibu?u pokrájanú nadrobno ope?ieme na oleji, pridáme kuracie mäso pokrájané na tenké slížiky, ke?up, grilovacie korenie, ?ierne korenie, prudko ope?ieme. Zahustíme hladkou múkou, pridáme vajcia, krátko miešame,...
Rúru predhrejeme na 250 stup?ov a pripravíme si gu?atú formu na pe?enie s priemerom asi 16 cm. Dno vyložíme papierom na pe?enie, 2/3 ?okolády umiestnime do misky a vo vodnom kúpeli rozpustíme, ž?tka oddelíme od bielkov. Ž?tka vymiešame...
Brav?ové mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme. O?istenú cibu?u pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Papriku nakrájame na pásiky a pridáme k cibuli, krátko podusíme....
V nádobe pripravíme kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme múku, postrúhaný údený syr, Palmarín a zamiesime hladké cesto. Cesto vyformujeme do valca a rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý...
O?istenú a umytú mrkvu pokrájame na kolieska. Zemiaky o?istíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Mas? roztopíme a opražíme na nej pokrájanú mrkvu a zemiaky. Všetko osolíme, okoreníme mletým ?iernym...
Šampi?óny o?istíme, pokrájame, na masle krátko opražíme. Vyberieme ich na tanier, do výpeku vmiešame múku, zalejeme vínom, smotanou a za stáleho miešania uvaríme hustú omá?ku. Ochutíme ju so?ou a...
Šampi?óny umyjeme, nakrájame na plátky a ope?ieme na oleji. Všetky suroviny nakrájame na malé kocky. Vychladnuté šampi?óny zmiešame so zeleninou a syrom, pokvapkáme citrónovou š?avou, pridáme korenie a so?. Nakoniec primiešame...
Kapra o?istíme, prie?ne urobíme ved?a seba hlbšie zárezy, osolíme, okoreníme a vložíme do olejom vymastenej nádoby na pe?enie. Pri pe?ení polievame vínom, do ktorého sme pridali roztla?ený cesnak. Podávame so...
Z múky, masla, 4 ž?tkov, 50 g práškového cukru a v teplom mlieku namo?eného droždia vypracujeme hladké cesto. Rozva?káme ho a dáme na vymastený plech, ktorý posypeme múkou. Potrieme marhu?ovým lekvárom a necháme...
Cukor vyš?aháme s maslom, vmiešame vajcia a roztla?ené banány s vodou, celé dôkladne vymiešame a vysypeme premiešané ostatné ingrediencie, cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy a v stredne...
Prepláchnutú ryžu opražíme na olivovom oleji, pridáme sušené huby, posolíme, zalejeme teplým vývarom a za ob?asného premiešavania uvaríme domäkka. Uvarené rizoto ochutíme vegetou, okoreníme...
Mäso uvaríme v horúcej vode, pridáme so? a korenie. Vyberieme ho a ke? trochu vychladne, nakrájame na tenké rezan?eky. Do vývaru pridáme cibu?u, pór a ostatnú zeleninu, bobkový list a klin?eky. Vajce uš?aháme s...
Mäso pokrájame na malé kocky, dáme ho do hlbšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, pridáme le?o a dobre premiešame. Vajcia dôkladne rozš?aháme so Solamylom, vylejeme na mäso a znova premiešame. Odložíme...
Vlo?ky zalejeme horúcim mliekom a necháme napu?a?. Všetky suroviny spolu dobre vymiešame, rozdelíme na 15 kúskov a každý rozt?apkáme. Položíme na? šunkovú salámu, syr, pásik kápie a zvinieme do závitka....
V miske zmiešame múku, olej, vajce, práškový cukor, so? a v mlieku rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve ?asti. Do jednej pridáme kakao, do druhej strúhaný kokos. Cestá premiešame a...
Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do formy na pe?enie vytretej tukom. Cibu?u ošúpeme a nakrájame. Lieskové oriešky najemno zomelieme, vlašské orechy nasekáme nadrobno. Petržlenovú...
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, pór o?istíme, svetlú ?as? nakrájame na kolieska a na oleji opekáme 3 až 4 minúty. Pridáme kúsky zemiakov, dobre premiešame, ochutíme so?ou, korením. Zalejeme 1,5...
Lístkové cesto rozva?káme, nadrobno pokrájanú slaninu orestujeme, brokolicu naparíme. Kyslú smotanu ochutíme so?ou a korením, pridáme nastrúhaný syr, Nivu, tavený syr, polovi?nú ?as? rozš?ahaného...
Do 2 litrov vody dáme vari? sušené hríby. Pridáme rascu, asi po hodine pridáme nakrájané zemiaky a so?. Ke? sú zemiaky mäkké, urobíme zápražku z nakrájanej slaninky, nakrájanej cibule,...
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a dáme ho do misky spolu s múkou, olejom a so so?ou. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho na teplom mieste 15 minút odstá?. V panvici rozpustíme maslo, vložíme zeleninu a podusíme...
Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Maslo rozpustíme v hrnci a ope?ieme na ?om cesnak spolu s klobásou nakrájanou na kolieska. Poprášime múkou a zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme bobkový list,...
O?istené, pokrájané šampi?óny podusíme na masle, pridáme hrášok, nadrobno pokrájanú šunku, posekanú petržlenovú v?a?. Zmes ochutíme so?ou a vegetou, pridáme rozmiešané...
Umyté a osušené rezne naklepeme, potrieme rozotretým cesnakom zmiešaným so so?ou a obalíme v hladkej múke. Pripravíme si cestí?ko z dvoch vajec, mlieka, múky, ochutíme vegetou a pridáme nadrobno...
Z múky, rastlinného tuku a kyslej smotany vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 6 bochní?kov a necháme v chladni?ke 2 hodiny odpo?inú?. Potom z každého vyva?káme kruh ve?kosti taniera a rozrežeme ho na 8 kusov. Na...
Z preosiatej múky, postrúhaného masla a ostatných surovín spracujeme na doske vlá?ne cesto. Formi?ky na oriešky vymastíme, posypeme múkou a do každej vtla?íme kúsok cesta. Naplnené formi?ky poukladáme na...
Plátky tuniaka zalejeme marinádou, ktroú si pripravíme z oleja, octu, cibule, 1 strú?ika cesnaku, estragónu, soli a bieleho korenia. Necháme postá?. Marinovaného tuniaka potom pe?ieme na panvici 10 minút z oboch strán....
Filé umyjeme a osušíme. Na plech nalejeme olej, poukladáme filé a dochutíme so?ou aj rascou. V rúre pe?ieme asi 8 minút na 180 °C. Ope?ené filé potom obrátime, pridáme k nemu nakrájaný pór...
Lístkové cesto rozva?káme na pomú?enej doske. Na polovicu cesta rozmrvíme ?as? nivy, preložíme a rozva?káme. Opä? pridáme rozmrvenú nivu, preložíme a rozva?káme. Prekladanie cesta a va?kanie opakujeme...
Med s hor?icou miešame a postupne prilievame olej, aby sa nám ingrediencie spojili. Zálievku ochutíme citrónovou š?avou, so?ou a korením pod?a chuti. V mise potom zalejeme vopred uvarené a nakrájané zemiaky, hrášok, cibu?ku a...
Cesto: Ž?tky vymiešame s práškovým cukrom, z bielok vyš?aháme sneh. Do ž?tkov postupne dávame múku s práškom do pe?iva a nakoniec sneh z bielkov, upe?ieme v tortovej forme. Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom a...
Mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko ope?ieme. Ope?ené kúsky vyberieme a vo výpeku orestujeme cibu?u a šampi?óny. Pridáme ope?ené mäso, podlejeme malým množstvom vývaru a pod pokrievkou...
Tak neváhajte a napÃÅ¡te nám.