Recepty

BRYNDZOVÁ POLIEVKA

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode domäkka. Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou. 

Suroviny

  • 300 g zemiakov
  • 1 l mlieka SABI, soľ
  • 250 ml kyslej smotany SABI
  • 125 g bryndze
  • 1 malú cibuľu
  • petržlenovú vňať alebo pažítku

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Pradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko...

Zobraziť celý recept