Recepty

POLIEVKA Z BRAVČOVEJ KRKOVIČKY

Krkovičku umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly privedieme do varu a prikrytú varíme asi pol hodiny. Potom pridáme očistenú zeleninu, zemiak, cibuľu, paradajku, kel, celé čierne korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme a zavaríme do nej ľubovoľnú závarku. Uvarenú krkovičku podávame osobitne s chrenom. 

Suroviny

  • 300 g bravčovej krkovičky
  • 1,5 l vody, soľ
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 zemiak, 1 cibuľa
  • 1 paradajka, kúsok kelu
  • celé čierne korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept