Recepty

POLIEVKA Z BRAVČOVEJ KRKOVIČKY

Krkovičku umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly privedieme do varu a prikrytú varíme asi pol hodiny. Potom pridáme očistenú zeleninu, zemiak, cibuľu, paradajku, kel, celé čierne korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme a zavaríme do nej ľubovoľnú závarku. Uvarenú krkovičku podávame osobitne s chrenom. 

Suroviny

  • 300 g bravčovej krkovičky
  • 1,5 l vody, soľ
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 zemiak, 1 cibuľa
  • 1 paradajka, kúsok kelu
  • celé čierne korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept