Recepty

RYBACIA POLIEVKA

Umytú hlavu z kapra (bez o?í) spolu s odrezkami dáme vari? do 1 litra osolenej vody asi na 40 minút. Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibu?u, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Pridáme koreniny a varíme asi 10 minút. V smotane rozmiešame múku, vlejeme do polievky. Ochutíme ju cukrom, citrónovou š?avou a napokon pridáme kúsky rybacieho mäsa. Podávame s kockami ope?enej žemle. 

Suroviny

  • 1 hlava z kapra, so?, bobkový list
  • 150 g odrezkov z rýb
  • 2 lyžice oleja, 1 cibu?a
  • 150 g kore?ovej zeleniny
  • 5 zrnie?ok nového korenia
  • mleté ?ierne korenie
  • 150 ml smotany, š?ava z citróna
  • 1 lyžica hladkej múky, 1 žem?a

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

?okoládový hrn?ekový kolá?

Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pe?ené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...

Zobraziť celý recept