Recepty

RYBACIA POLIEVKA

Umytú hlavu z kapra (bez očí) spolu s odrezkami dáme variť do 1 litra osolenej vody asi na 40 minút. Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Pridáme koreniny a varíme asi 10 minút. V smotane rozmiešame múku, vlejeme do polievky. Ochutíme ju cukrom, citrónovou šťavou a napokon pridáme kúsky rybacieho mäsa. Podávame s kockami opečenej žemle. 

Suroviny

  • 1 hlava z kapra, soľ, bobkový list
  • 150 g odrezkov z rýb
  • 2 lyžice oleja, 1 cibuľa
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 5 zrniečok nového korenia
  • mleté čierne korenie
  • 150 ml smotany, šťava z citróna
  • 1 lyžica hladkej múky, 1 žemľa

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Pradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko...

Zobraziť celý recept