Recepty

RYBACIA POLIEVKA

Umytú hlavu z kapra (bez očí) spolu s odrezkami dáme variť do 1 litra osolenej vody asi na 40 minút. Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Pridáme koreniny a varíme asi 10 minút. V smotane rozmiešame múku, vlejeme do polievky. Ochutíme ju cukrom, citrónovou šťavou a napokon pridáme kúsky rybacieho mäsa. Podávame s kockami opečenej žemle. 

Suroviny

  • 1 hlava z kapra, soľ, bobkový list
  • 150 g odrezkov z rýb
  • 2 lyžice oleja, 1 cibuľa
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 5 zrniečok nového korenia
  • mleté čierne korenie
  • 150 ml smotany, šťava z citróna
  • 1 lyžica hladkej múky, 1 žemľa

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept