Recepty

TRADIČNÁ „STUDENÁ KAČICA“

Ak chceme nápoj večer podávať, víno i sekt si dáme do chladničky už ráno. Citrón poriadne umyjeme kefkou pod horúcou tečúcou vodou. Osušíme ho a dôkladne ošúpeme – najlepšie bude, ak použijeme iba žltú vrstvu kôry, ktorá je výrazne aromatická. Citrónovú kôru zavesíme do misky na bowle a necháme po nej stekať víno pri plnení nádoby. Prikryjeme a dáme najmenej na 20 minút chladiť do chladničky. „Studenú kačicu“ pri podávaní doplníme sektom a pridáme ľad v uzatvorenej nádobe.

Suroviny

  • 2 fľaše bieleho vína
  • 1 fľaša sektu, 1 citrón
  • kocky ľadu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept