Recepty

TVAROHOVÝ POHÁR

Želatínu dáme do studenej vody nabobtnať. Z tvarohu, mlieka a soli vyšľaháme ľahký krém. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme ju v 4 lyžiciach vriacej vody. Pridáme tvarohový krém a dobre rozmiešame. Krém rozdelíme na tri časti. Prvú časť krému ochutíme šťavou z čiernych ríbezlí, osladíme a rozdelíme do pohárov. Do druhej časti pridáme citrónovú šťavu, osladíme a prilejeme do pohárov. Tretiu časť krému zmiešame s čokoládou, strúhanými orieškami a nalejeme ako tretiu vrstvu do pohárov. Dáme vychladnúť. Pohár pred podávaním ozdobíme šľahačkou, čerešňami a čokoládovými hoblinkami. 

Suroviny

  • 9 plátkov želatíny, ¼ l mlieka
  • čokoládové hoblinky, 500 g tvarohu
  • štipka soli, trošku šľahačky
  • 4 lyžice šťavy z čiernych ríbezlí
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 50 g práškového cukru
  • 80 g horkej čokolády, čerešne
  • 1 lyžica lieskových orieškov

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept