Recepty

TVAROHOVÝ POHÁR

Želatínu dáme do studenej vody nabobtnať. Z tvarohu, mlieka a soli vyšľaháme ľahký krém. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme ju v 4 lyžiciach vriacej vody. Pridáme tvarohový krém a dobre rozmiešame. Krém rozdelíme na tri časti. Prvú časť krému ochutíme šťavou z čiernych ríbezlí, osladíme a rozdelíme do pohárov. Do druhej časti pridáme citrónovú šťavu, osladíme a prilejeme do pohárov. Tretiu časť krému zmiešame s čokoládou, strúhanými orieškami a nalejeme ako tretiu vrstvu do pohárov. Dáme vychladnúť. Pohár pred podávaním ozdobíme šľahačkou, čerešňami a čokoládovými hoblinkami. 

Suroviny

  • 9 plátkov želatíny, ¼ l mlieka
  • čokoládové hoblinky, 500 g tvarohu
  • štipka soli, trošku šľahačky
  • 4 lyžice šťavy z čiernych ríbezlí
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 50 g práškového cukru
  • 80 g horkej čokolády, čerešne
  • 1 lyžica lieskových orieškov

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept