Recepty

JAHODOVÉ REZY

Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista a za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu. Potom zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a nadrobno posekané orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť. Upečený a vychladnutý plát potrieme džemom, potom kakaovou plnkou, na ktorú poukladáme polovičky jahôd a nakoniec navrstvíme svetlú plnku. Múčnik necháme v chladničke stuhnúť a potom vrch polejeme čokoládovou polevou. Príprava plnky: Vajcia a cukor šľaháme nad parou až do zhustnutia. Po vychladnutí pomaly pridáme do zmäknutého masla a vymiešame nahladko. Plnku potom rozdelíme na dve rovnaké časti, do jednej vmiešame kakao a druhú necháme svetlú. Príprava polevy: Maslo roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.  

Suroviny

  • 6 vajec, 300 g jahôd, 180 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g hrubej múky, jahodový džem
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 100 g nadrobno posekaných orechov
  • Plnka: 4 vajcia, 20 g kakaa, 250 g masla
  • 180 g kryštálového cukru
  • Poleva: 100 g čokolády, 100 g masla

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept