Recepty

Filé na póre

Filé umyjeme a osušíme. Na plech nalejeme olej, poukladáme filé a dochutíme soľou aj rascou. V rúre pečieme asi 8 minút na 180 °C. Opečené filé potom obrátime, pridáme k nemu nakrájaný pór aj cibuľu, jemne osolíme a posypeme rascou. Rybu podlejeme vodou a dusíme v rúre domäkka. Mäkké filé rozporcujeme, do šťavy pridáme maslo a zaprášime múkou. Rybu prelejeme omáčkou, podávame s opekanými zemiakmi.

Suroviny

  • 500 g rybieho filé
  • 2 PL oleja, 1 pór
  • 1 cibuľa, 30 g masla
  • 10 g polohrubej múky
  • rasca, soľ

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept