Recepty

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

Všetko ovocie, mandle alebo orechy a čokoládu pokrájame nadrobno, dáme na misku, posypeme 2 lyžicami hrubej múky a zamiešame, aby nám pri pečení nepadlo ovocie na dno. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztopené vlažné maslo, pokrájanú zmes, trocha postrúhanej citrónovej kôry a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Potom cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou posypanej formy na biskupský chlebíček a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený múčnik vyklopíme, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky. 

Suroviny

  • 5 vajec, 2 hrnčeky mandlí
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • ¾ hrnčeka hrubej múky
  • ¼ balíčka prášku do pečiva
  • 2 hrnčeky kandizovaného ovocia
  • 2 hrnčeky orechov a čokolády
  • 2 hrnčeky hrozienok, kôru z citróna
  • 2 lyžice roztopeného vlažného masla

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept