Recepty

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

Všetko ovocie, mandle alebo orechy a čokoládu pokrájame nadrobno, dáme na misku, posypeme 2 lyžicami hrubej múky a zamiešame, aby nám pri pečení nepadlo ovocie na dno. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztopené vlažné maslo, pokrájanú zmes, trocha postrúhanej citrónovej kôry a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Potom cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou posypanej formy na biskupský chlebíček a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený múčnik vyklopíme, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky. 

Suroviny

  • 5 vajec, 2 hrnčeky mandlí
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • ¾ hrnčeka hrubej múky
  • ¼ balíčka prášku do pečiva
  • 2 hrnčeky kandizovaného ovocia
  • 2 hrnčeky orechov a čokolády
  • 2 hrnčeky hrozienok, kôru z citróna
  • 2 lyžice roztopeného vlažného masla

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept