Recepty

REZY POD SKLOM

Žĺtky a cukor vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridávame vodu, olej a dobre vypracujeme. Nakoniec zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný hlboký plech a upečieme. Vychladnutý múčnik potrieme priamo na plechu pikantným lekvárom, navrstvíme plnku a poukladáme na ňu ovocie. Celý múčnik zalejeme časťou vlažnej želatíny a postupne prilievame zvyšok. Múčnik dáme stuhnúť a podávame. Príprava plnky: Vo vlažnom mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame ho do vychladnutej kaše a po kvapkách pridáme rum. Príprava želatíny: Šťavu z ovocia doplníme vodou, prípadne sirupom a pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Hneď ako zmes začne na okrajoch rôsolovatieť, pomocou lyžice ju pomaly nalievame na múčnik.

Suroviny

  • 5 vajec, 5 PL práškového cukru
  • 2 PL vlažnej vody, 2 PL oleja, 1 PL rumu
  • 5 PL polohrubej múky, pikantný lekvár
  • 1 prášok do pečiva, 0,4 l mlieka
  • 1 pohár kompótu, 200 g masla, cukor
  • 4 PL polohrubej múky,
  • 2 balíčky čírej tortovej želatíny
  • 0,5 l šťavy z kompótu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept