Recepty

Tekvicová nátierka

Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Čili papričku zbavíme semiačok a nasekáme nadrobno. Husacie sadlo v hrnci s hrubým dnom rozpustíme. Vsypeme doň tekvicu s čili papričkou a rascou a zvoľna na miernom ohni ich necháme opekať. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ju dohladka. Nátierku dochutíme lístočkami tymiánu, prelisovaným cesnakom, soľou a trochou citrónovej šťavy a rozdelíme ju do pohárov. Tie necháme vychladnúť a potom ich uložíme do chladničky. Servírujeme natretú na hriankach. 

Suroviny

  • 500 g tekvice
  • 1 chilli paprička
  • 150 g hustej masti
  • štipka mletej rasce

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept