Recepty

Tekvicová nátierka

Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Čili papričku zbavíme semiačok a nasekáme nadrobno. Husacie sadlo v hrnci s hrubým dnom rozpustíme. Vsypeme doň tekvicu s čili papričkou a rascou a zvoľna na miernom ohni ich necháme opekať. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ju dohladka. Nátierku dochutíme lístočkami tymiánu, prelisovaným cesnakom, soľou a trochou citrónovej šťavy a rozdelíme ju do pohárov. Tie necháme vychladnúť a potom ich uložíme do chladničky. Servírujeme natretú na hriankach. 

Suroviny

  • 500 g tekvice
  • 1 chilli paprička
  • 150 g hustej masti
  • štipka mletej rasce

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept