Recepty

Tekvicová nátierka

Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Čili papričku zbavíme semiačok a nasekáme nadrobno. Husacie sadlo v hrnci s hrubým dnom rozpustíme. Vsypeme doň tekvicu s čili papričkou a rascou a zvoľna na miernom ohni ich necháme opekať. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ju dohladka. Nátierku dochutíme lístočkami tymiánu, prelisovaným cesnakom, soľou a trochou citrónovej šťavy a rozdelíme ju do pohárov. Tie necháme vychladnúť a potom ich uložíme do chladničky. Servírujeme natretú na hriankach. 

Suroviny

  • 500 g tekvice
  • 1 chilli paprička
  • 150 g hustej masti
  • štipka mletej rasce

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept