Recepty

Tekvicová nátierka

Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Čili papričku zbavíme semiačok a nasekáme nadrobno. Husacie sadlo v hrnci s hrubým dnom rozpustíme. Vsypeme doň tekvicu s čili papričkou a rascou a zvoľna na miernom ohni ich necháme opekať. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ju dohladka. Nátierku dochutíme lístočkami tymiánu, prelisovaným cesnakom, soľou a trochou citrónovej šťavy a rozdelíme ju do pohárov. Tie necháme vychladnúť a potom ich uložíme do chladničky. Servírujeme natretú na hriankach. 

Suroviny

  • 500 g tekvice
  • 1 chilli paprička
  • 150 g hustej masti
  • štipka mletej rasce

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept