Recepty

Zapečené bravčové s tekvicou

Bravčové stehno nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a plátky na ňom sprudka z oboch strán opečieme. Špenát opláchneme, necháme odkvapkať a krátko orestujeme na olivovom oleji. Tekvicu ošúpeme a dužinu nastrúhame nahrubo. Orestovaný špenát dáme do misy, pridáme nastrúhanú tekvicu, kyslú smotanu, vajce a nastrúhaný syr. Zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Do zapekacej misky rozprestrieme väčšiu časť tekvicovej zmesi. Rozložíme na ňu opečené plátky mäsa a čiastočne ich prekryjeme zvyškom tekvicovej zmesi. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 15 – 20 minút. Podávame ozdobené lístkami čerstvého oregana.

Suroviny

  • 800 g bravčového stehna, soľ
  • čierne korenie, 100 g baby špenátu
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 lyžice olivového oleja, 600 g tekvice
  • 200 ml kyslej smotany, 2 vajcia
  • 120 g tvrdého syra
  • čerstvé oregáno

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept