Recepty

Zapečené bravčové s tekvicou

Bravčové stehno nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a plátky na ňom sprudka z oboch strán opečieme. Špenát opláchneme, necháme odkvapkať a krátko orestujeme na olivovom oleji. Tekvicu ošúpeme a dužinu nastrúhame nahrubo. Orestovaný špenát dáme do misy, pridáme nastrúhanú tekvicu, kyslú smotanu, vajce a nastrúhaný syr. Zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Do zapekacej misky rozprestrieme väčšiu časť tekvicovej zmesi. Rozložíme na ňu opečené plátky mäsa a čiastočne ich prekryjeme zvyškom tekvicovej zmesi. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 15 – 20 minút. Podávame ozdobené lístkami čerstvého oregana.

Suroviny

  • 800 g bravčového stehna, soľ
  • čierne korenie, 100 g baby špenátu
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 lyžice olivového oleja, 600 g tekvice
  • 200 ml kyslej smotany, 2 vajcia
  • 120 g tvrdého syra
  • čerstvé oregáno

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept