Recepty

Kapustnica

Huby namočíme do vody a necháme ich cez noc odstáť. Ráno prilejeme vodu, osolíme a necháme variť. Kapustu vyžmýkame a nadrobno pokrájame. Do druhého hrnca dáme zovrieť asi 1l vody a 1 lyžicu masla. Do toho dáme variť nakrájanú kapustu s rascou, bobkovým listom a korením. Urobíme si zápražku z masla a hladkej múky. Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania rozvaríme. Keď kapusta a huby sú uvarené, tak všetko zmiešame v jednom hrnci a pridáme zápražku, necháme prevrieť. Rozhabarkujeme si mlieko (asi 3 dcl) s hrubou múkou a opatrne vlievame do vriacej kapusty. Opatrne vlievame aj zbytok mlieka, necháme prevrieť a podľa potreby dochutíme. 

Suroviny

  • kyslá kapusta, sušené huby
  • maslo, hladká múka
  • mlieko, hrubá múka
  • soľ, rasca, bobkový list
  • čierne korenie mleté

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept