Recepty

Kapustnica

Huby namočíme do vody a necháme ich cez noc odstáť. Ráno prilejeme vodu, osolíme a necháme variť. Kapustu vyžmýkame a nadrobno pokrájame. Do druhého hrnca dáme zovrieť asi 1l vody a 1 lyžicu masla. Do toho dáme variť nakrájanú kapustu s rascou, bobkovým listom a korením. Urobíme si zápražku z masla a hladkej múky. Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania rozvaríme. Keď kapusta a huby sú uvarené, tak všetko zmiešame v jednom hrnci a pridáme zápražku, necháme prevrieť. Rozhabarkujeme si mlieko (asi 3 dcl) s hrubou múkou a opatrne vlievame do vriacej kapusty. Opatrne vlievame aj zbytok mlieka, necháme prevrieť a podľa potreby dochutíme. 

Suroviny

  • kyslá kapusta, sušené huby
  • maslo, hladká múka
  • mlieko, hrubá múka
  • soľ, rasca, bobkový list
  • čierne korenie mleté

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept