Recepty

Langoše

Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte 45 minút. Cesto vyklopíme a rozdelíme na 10 langošov, povyťahujeme do tvaru kruhu, pečieme v horúcom oleji z oboch strán. Hotové langoše potrieme cesnakom a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou a syrom.

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 42 g droždia
  • 500 ml vody
  • štipka soli

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept