Recepty

Langoše

Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte 45 minút. Cesto vyklopíme a rozdelíme na 10 langošov, povyťahujeme do tvaru kruhu, pečieme v horúcom oleji z oboch strán. Hotové langoše potrieme cesnakom a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou a syrom.

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 42 g droždia
  • 500 ml vody
  • štipka soli

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept