Recepty

Langoše

Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte 45 minút. Cesto vyklopíme a rozdelíme na 10 langošov, povyťahujeme do tvaru kruhu, pečieme v horúcom oleji z oboch strán. Hotové langoše potrieme cesnakom a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou a syrom.

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 42 g droždia
  • 500 ml vody
  • štipka soli

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept