Recepty

Fašiangové šišky

100 ml zohriateho mlieka zmiešame s cukrom a droždím. Roztopíme si  maslo a necháme vychladnúť. Do misky nasypeme múku, soľ, práškový a vanilkový cukor. Pridáme kvások, vajíčka, rozpustené maslo a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, do ktorého ku koncu vmiešame rum. Cesto prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme z neho srdiečka alebo kolieska s priemerom 7 cm. Necháme ich ešte 20 minút kysnúť. V panvici s pokrievkou si rozohrejeme olej, stiahneme ho na nižší plameň a pečieme ich z každej strany cca 1,5 až 2 minúty. Upečené šišky vyberáme na papierovú utierku. Posypeme ich práškovým cukrom a podávame s džemom alebo nutellou.
 

Suroviny

  • 700 g polohrubej múky
  • 35 g droždia, 5 pl prášk. cukru
  • 300 ml mlieka, 1 vajce, 3 ks žĺtka
  • soľ, 70 g rozpusteného masla
  • 1 ks vanilkový cukor, 50 ml rumu
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept