Recepty

Fašiangové šišky

100 ml zohriateho mlieka zmiešame s cukrom a droždím. Roztopíme si  maslo a necháme vychladnúť. Do misky nasypeme múku, soľ, práškový a vanilkový cukor. Pridáme kvások, vajíčka, rozpustené maslo a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, do ktorého ku koncu vmiešame rum. Cesto prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme z neho srdiečka alebo kolieska s priemerom 7 cm. Necháme ich ešte 20 minút kysnúť. V panvici s pokrievkou si rozohrejeme olej, stiahneme ho na nižší plameň a pečieme ich z každej strany cca 1,5 až 2 minúty. Upečené šišky vyberáme na papierovú utierku. Posypeme ich práškovým cukrom a podávame s džemom alebo nutellou.
 

Suroviny

  • 700 g polohrubej múky
  • 35 g droždia, 5 pl prášk. cukru
  • 300 ml mlieka, 1 vajce, 3 ks žĺtka
  • soľ, 70 g rozpusteného masla
  • 1 ks vanilkový cukor, 50 ml rumu
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept