Recepty

Plnené husacie prsia

Vykostené husacie prsičká potrieme soľou, korením a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na horúcom masle. Zo žemle vytlačíme prebytočnú smotanu, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia a všetko dobre prepracujeme. Husacie prsia touto zmesou naplníme a previažeme niťou. Plnené prsičká pečieme vo vhodnej miske uprostred rúry. Počas pečenia ich občas polievame bielym vínom. Z upečených prsičiek odstránime niť, ktorou sme ich zviazali. Výpek povaríme s kyslou smotanou na platni. Miešame, kým omáčka varom trochu nezhustne. Posolíme a dochutíme čiernym korením. 

Suroviny

  • husacie prsia, soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička ostrej horčice, žemľa
  • 1/8 l smotany, 200 g teľacej pečene
  • cibuľa, lyžica masla
  • nasekaná petržlenová vňať
  • 1/8 l kyslej smotany
  • 1/8 l bieleho vína

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept