Recepty

Plnené husacie prsia

Vykostené husacie prsičká potrieme soľou, korením a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na horúcom masle. Zo žemle vytlačíme prebytočnú smotanu, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia a všetko dobre prepracujeme. Husacie prsia touto zmesou naplníme a previažeme niťou. Plnené prsičká pečieme vo vhodnej miske uprostred rúry. Počas pečenia ich občas polievame bielym vínom. Z upečených prsičiek odstránime niť, ktorou sme ich zviazali. Výpek povaríme s kyslou smotanou na platni. Miešame, kým omáčka varom trochu nezhustne. Posolíme a dochutíme čiernym korením. 

Suroviny

  • husacie prsia, soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička ostrej horčice, žemľa
  • 1/8 l smotany, 200 g teľacej pečene
  • cibuľa, lyžica masla
  • nasekaná petržlenová vňať
  • 1/8 l kyslej smotany
  • 1/8 l bieleho vína

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept