Recepty

Srnčí chrbát na oravský spôsob

Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami, dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme, rozložíme ju okolo mäsa a polejeme červeným vínom. Pekáč dáme do stredu rúry a pečieme pri odporúčanej teplote (225°C) po 15 min. mäso polejeme výpekom, opakujeme po 7 minútach. Hotové upečené mäso posolíme, zabalíme do alobalu a udržiavame v teple. Výpek prepasírujeme, vmiešame smotanu a uvaríme omáčku. Posolíme a dochutíme čiernym korením. Jablkovú šťavu privedieme do varu, pridáme olúpané polovice hrušiek a cukor. Dusíme 10 minút. Upečený srnčí chrbát zdobíme udusenými hruškami plnenými ríbezľovým lekvárom. 

Suroviny

  • 1,5 kg srnčieho chrbta
  • 4 lyžice oleja, čierne korenie celé
  • 2 bobule borievky, 2 cibule
  • 1/4 l červeného vína, soľ
  • 150 g kyslej smotany, 4 hrušky
  • 1/8 l jablkovej šťavy, 1 lyžica cukru
  • 8 lyžičiek ríbezľového lekváru

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept