Recepty

Oriešky

Z preosiatej múky, postrúhaného masla a ostatných surovín spracujeme na doske vláčne cesto. Formičky na oriešky vymastíme, posypeme múkou a do každej vtlačíme kúsok cesta. Naplnené formičky poukladáme na plech a pri strednej teplote upečieme do ružova. Pripravíme si krém, vajíčka rozšľaháme a nad parou do nich postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým zmes nezhustne, a potom ju dáme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a spojíme ho s vychladnutou zmesou. Oriešky natierame krémom a po dva spájame. Nakoniec ich obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Oriešky sú lepšie, keď ich necháme 1-2 dni v chlade odležať. 

Suroviny

  • 300 g hladkej múky, 300 g hrubej múky
  • 250 g masla, 200 g práškového cukru
  • 250 g mletých orechov, 1 vajce
  • 1 lyžička kakaa
  • 1 vanilínový cukor

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept