Recepty

Oriešky

Z preosiatej múky, postrúhaného masla a ostatných surovín spracujeme na doske vláčne cesto. Formičky na oriešky vymastíme, posypeme múkou a do každej vtlačíme kúsok cesta. Naplnené formičky poukladáme na plech a pri strednej teplote upečieme do ružova. Pripravíme si krém, vajíčka rozšľaháme a nad parou do nich postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým zmes nezhustne, a potom ju dáme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a spojíme ho s vychladnutou zmesou. Oriešky natierame krémom a po dva spájame. Nakoniec ich obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Oriešky sú lepšie, keď ich necháme 1-2 dni v chlade odležať. 

Suroviny

  • 300 g hladkej múky, 300 g hrubej múky
  • 250 g masla, 200 g práškového cukru
  • 250 g mletých orechov, 1 vajce
  • 1 lyžička kakaa
  • 1 vanilínový cukor

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept