Z preosiatej múky, postrúhaného masla a ostatných surovín spracujeme na doske vláčne cesto. Formičky na oriešky vymastíme, posypeme múkou a do každej vtlačíme kúsok cesta. Naplnené formičky poukladáme na plech a pri strednej teplote upečieme do ružova. Pripravíme si krém, vajíčka rozšľaháme a nad parou do nich postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým zmes nezhustne, a potom ju dáme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a spojíme ho s vychladnutou zmesou. Oriešky natierame krémom a po dva spájame. Nakoniec ich obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Oriešky sú lepšie, keď ich necháme 1-2 dni v chlade odležať.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...