Recepty

Škvarkové rožky

Do preosiatej múky dáme soľ, kvások, zmäknutý tuk, rozšľahané vajce, rozmiešané syry a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho vykysnúť. Škvarky pomelieme, ochutíme soľou a korením. Cesto rozdelíme na 8 bochníčkov, každý rozvaľkáme, pokrájame na 8 dielov (trojuholníkov), natrieme plnkou a skrútime do tvaru rožkov. Rožky poukladáme na vymastený plech, natrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou mlieka a posypeme sezamovými zrnkami (alebo postrúhaným syrom). Upečieme v dobre vyhriatej rúre do červena. 

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky, 40 g drožia
  • 3 kocky smotanového syra, 250 g tuku
  • 1 lyžička soli, 250 ml mlieka
  • 1 vajce, 250 g škvariek
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 žĺtok, 100 g sezamových zrniek

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept