Z múky, rastlinného tuku a kyslej smotany vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 6 bochní?kov a necháme v chladni?ke 2 hodiny odpo?inú?. Potom z každého vyva?káme kruh ve?kosti taniera a rozrežeme ho na 8 kusov. Na širšiu stranu každého dielu nanesieme plnku, zrolujeme, prehneme do tvaru rožteka. Všetky potrieme rozš?ahaným vají?kom a pe?ieme na vymazanom plechu v rúre predhriatej na 200°C asi 30 minút. Horúce rožteky oba?ujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Tak neváhajte a napÃÅ¡te nám.
Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...