Recepty

Uhorky naložené v olivovom oleji

Najlepšie na zaváranie sú menšie uhorky, cca 10-12 cm dlhé. Poriadne ich očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.
Do misky nalejeme studenú vodu, pridáme štipku soli a necháme ju rozpustiť. Do tohto nálevu vložíme uhorky spolu s cibuľou, prikryjeme ich utierkou a necháme ich v ňom odstáť do druhého dňa.
Druhý deň vodu z uhoriek scedíme a uhorky prepláchneme pod tečúcou vodou. Necháme ich odkvapkať. Do hrnca nalejeme ocot, vodu a semienka, zmes privedieme k varu a varíme cca 5 minút. Odstavíme ju, necháme mierne vychladnúť a primiešame olivový olej.
Uhorky rozložíme do sklenených pohárov, pridáme kôpor, cibuľu a všetko zalejeme nálevom. Poriadne ich uzavrieme a necháme minimálne 2 týždne odležať.

Suroviny

  • 750 g uhoriek
  • 625 g cibule
  • soľ
  • 500 ml jablčného octu
  • 75 ml vody
  • 1 PL kôpru
  • 1 PL horčicového semena
  • 75 ml extra panenského olivového oleja

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept