Recepty

Uhorkový prívarok

Prerastené uhorky ošúpeme, vyberieme z nich semená a dužinu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na drobné kocky. Semená orestujeme na oleji, zalejeme vodou a povaríme. Vývar potom precedíme a pridáme doň uhorky, zemiaky nakrájané na kocky, soľ, korenie, rascu a povaríme domäkka. Zahustíme smotanou s trochou múky. Podľa chuti môžeme ešte prípadne dokysliť. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor. Podávame s vajíčkom alebo k varenému či dusenému mäsu.

Suroviny

  • uhorky (hrubé, prerastené)
  • zemiaky
  • olej alebo masť
  • soľ, rasca
  • mleté čierne korenie
  • kyslá smotana
  • trocha múky
  • kôpor

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept