Recepty

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namáčame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov, posypeme posekanou vňaťou a pokrájanými strúčikmi cesnaku, dolejeme trochu nálevu a uzavrieme. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 80°C.

Suroviny

  • 2 kg červenej kapie
  • 3 dcl ocot, soľ
  • 70 g posekanej petržlenovej vňate
  • 100 g cesnaku

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept