Recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky, múku, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a lyžičku škorice. Rúru predhrejeme na teplotu 200 °C. Na plech rozložíme papier na pečenie. Môžeme použiť i tukom vymastený plech. Z cesta vytvarujeme malé guľôčky a urobíme do nich koncom lyžičky jamky. Žĺtky rozšľaháme a natrieme nimi koláčiky. Povrch posypeme cukrom a mandľami. Pečieme asi 25 minút pri teplote 220 °C. Sladkosti opatrne vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Do jamiek dáme džem a pri nízkej teplote necháme vysušiť v rúre.  

Suroviny

  • 500 g tuku, 400 g cukru
  • 4 vajcia, 500 mletých liesk. orieškov
  • 500 g hladkej múky
  • kôra z citróna
  • štava z jedného citróna
  • lyžička škorice, 2 žĺtky
  • cukor na posypanie
  • ríbezľový džem, strúhané mandle

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept

Zapečený chlieb

Do chleba urobíme zárezy asi 2 cm. Cesnak prelisujeme a zmiešame s bazalkou a olejom....

Zobraziť celý recept