Recepty

Zapekaná treska s orechami

Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do formy na pečenie vytretej tukom. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Lieskové oriešky najemno zomelieme, vlašské orechy nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať odtrhneme zo stoniek a najemno nakrájame. Cibuľku osmažíme na masle, pridáme orechy a petržlenovú vňať, krátko orestujeme a zmesou posypeme filé. Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a zapekáme 20 – 25 minút. Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vysmažíme dozlatista. Servírujeme so zeleninou.

Suroviny

  • 1 kg filé z tresky, soľ
  • tuk na vymazanie formy
  • 2 cibule, 50 g masla
  • 100 g lieskových orechov
  • 50 g vlašských orechov
  • 4 väčšie zemiaky, 50 g masla
  • zväzok petržlenovej vňate
  • korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept