Recepty

Zapekaná treska s orechami

Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do formy na pečenie vytretej tukom. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Lieskové oriešky najemno zomelieme, vlašské orechy nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať odtrhneme zo stoniek a najemno nakrájame. Cibuľku osmažíme na masle, pridáme orechy a petržlenovú vňať, krátko orestujeme a zmesou posypeme filé. Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a zapekáme 20 – 25 minút. Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vysmažíme dozlatista. Servírujeme so zeleninou.

Suroviny

  • 1 kg filé z tresky, soľ
  • tuk na vymazanie formy
  • 2 cibule, 50 g masla
  • 100 g lieskových orechov
  • 50 g vlašských orechov
  • 4 väčšie zemiaky, 50 g masla
  • zväzok petržlenovej vňate
  • korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept