Recepty

Nutelové croisanty

V miske zmiešame múku, olej, vajce, práškový cukor, soľ a v mlieku rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej strúhaný kokos. Cestá premiešame a necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na 5 bochníkov. Na pomúčenej doske rozvaľkáme hnedý bochník a doň rozvaľkáme aj biely. Spojíme ich tak, aby naspodku bol hnedý plát cesta. Rozvaľkáme na veľkosť taniera a rozdelíme na 8 častí. Naplníme nutelou, zvinieme a preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Croisanty pred upečením aj po ňom potrieme sladkou vodou.


Na potretie rozpustíme spolu 1 dl vody a 1 dl kryštálového cukru. 

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 1,5 dl oleja, 1 vajce
  • štipka soli, 4 lyžice kakaa
  • 120 g strúhaného kokosu
  • 6 dl mlieka
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 kocka droždia, nutela

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept