Recepty

Mäsové placky

Mäso pokrájame na malé kocky, dáme ho do hlbšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, pridáme lečo a dobre premiešame. Vajcia dôkladne rozšľaháme so Solamylom, vylejeme na mäso a znova premiešame. Odložíme aspoň na 12 hodín do chladu. Z odležanej masy postupne tvarujeme placky a vo väčšom množstve tuku (Cera, olej) ich pomaly z obidvoch strán oprážame do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi.

Suroviny

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 5 vajec, 700 ml leča
  • 150 ml oleja, 4 lyžíc Solamylu
  • 1 lyžička vegety, soľ
  • mleté čierne korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept