Recepty

Mäsové placky

Mäso pokrájame na malé kocky, dáme ho do hlbšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, pridáme lečo a dobre premiešame. Vajcia dôkladne rozšľaháme so Solamylom, vylejeme na mäso a znova premiešame. Odložíme aspoň na 12 hodín do chladu. Z odležanej masy postupne tvarujeme placky a vo väčšom množstve tuku (Cera, olej) ich pomaly z obidvoch strán oprážame do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi.

Suroviny

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 5 vajec, 700 ml leča
  • 150 ml oleja, 4 lyžíc Solamylu
  • 1 lyžička vegety, soľ
  • mleté čierne korenie

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept