Recepty

Talianska špecialita

Mäso uvaríme v horúcej vode, pridáme soľ a korenie. Vyberieme ho a keď trochu vychladne, nakrájame na tenké rezančeky. Do vývaru pridáme cibuľu, pór a ostatnú zeleninu, bobkový list a klinčeky. Vajce ušľaháme s citrónovou šťavou, pridáme trochu vychladnutého vývaru a pomaly pridávame do polievky. Žemľu nakrájame na drobné kocôčky a opečieme na masle. Polievku servírujeme v dekoratívnych miskách naplnených do dvoch tretín a doplnenú zelenými bylinkami, opečenou žemľou a posypanú strúhaným parmezánom.

Suroviny

  • 300 g teľacieho mäsa, cibuľa
  • mrkva, zeler, 2 vajcia
  • malý pór, šťava z 1/2 citróna
  • korenie, soľ, lyžica masla
  • žemľa, bobkový list
  • klinčeky, zelené bylinky
  • 100 g parmezánu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept