Recepty

Talianska špecialita

Mäso uvaríme v horúcej vode, pridáme soľ a korenie. Vyberieme ho a keď trochu vychladne, nakrájame na tenké rezančeky. Do vývaru pridáme cibuľu, pór a ostatnú zeleninu, bobkový list a klinčeky. Vajce ušľaháme s citrónovou šťavou, pridáme trochu vychladnutého vývaru a pomaly pridávame do polievky. Žemľu nakrájame na drobné kocôčky a opečieme na masle. Polievku servírujeme v dekoratívnych miskách naplnených do dvoch tretín a doplnenú zelenými bylinkami, opečenou žemľou a posypanú strúhaným parmezánom.

Suroviny

  • 300 g teľacieho mäsa, cibuľa
  • mrkva, zeler, 2 vajcia
  • malý pór, šťava z 1/2 citróna
  • korenie, soľ, lyžica masla
  • žemľa, bobkový list
  • klinčeky, zelené bylinky
  • 100 g parmezánu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept