Recepty

Talianska špecialita

Mäso uvaríme v horúcej vode, pridáme soľ a korenie. Vyberieme ho a keď trochu vychladne, nakrájame na tenké rezančeky. Do vývaru pridáme cibuľu, pór a ostatnú zeleninu, bobkový list a klinčeky. Vajce ušľaháme s citrónovou šťavou, pridáme trochu vychladnutého vývaru a pomaly pridávame do polievky. Žemľu nakrájame na drobné kocôčky a opečieme na masle. Polievku servírujeme v dekoratívnych miskách naplnených do dvoch tretín a doplnenú zelenými bylinkami, opečenou žemľou a posypanú strúhaným parmezánom.

Suroviny

  • 300 g teľacieho mäsa, cibuľa
  • mrkva, zeler, 2 vajcia
  • malý pór, šťava z 1/2 citróna
  • korenie, soľ, lyžica masla
  • žemľa, bobkový list
  • klinčeky, zelené bylinky
  • 100 g parmezánu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept