Recepty

Talianska špecialita

Mäso uvaríme v horúcej vode, pridáme soľ a korenie. Vyberieme ho a keď trochu vychladne, nakrájame na tenké rezančeky. Do vývaru pridáme cibuľu, pór a ostatnú zeleninu, bobkový list a klinčeky. Vajce ušľaháme s citrónovou šťavou, pridáme trochu vychladnutého vývaru a pomaly pridávame do polievky. Žemľu nakrájame na drobné kocôčky a opečieme na masle. Polievku servírujeme v dekoratívnych miskách naplnených do dvoch tretín a doplnenú zelenými bylinkami, opečenou žemľou a posypanú strúhaným parmezánom.

Suroviny

  • 300 g teľacieho mäsa, cibuľa
  • mrkva, zeler, 2 vajcia
  • malý pór, šťava z 1/2 citróna
  • korenie, soľ, lyžica masla
  • žemľa, bobkový list
  • klinčeky, zelené bylinky
  • 100 g parmezánu

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept