Recepty

Tatranské rezy

Z múky, masla, 4 žĺtkov, 50 g práškového cukru a v teplom mlieku namočeného droždia vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho a dáme na vymastený plech, ktorý posypeme múkou. Potrieme marhuľovým lekvárom a necháme pol hodiny kysnúť. Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme vanilkový cukor a 100 g práškového cukru. Snehom potrieme odležané cesto a povrch posypeme posekanými mandľami. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. 

Suroviny

  • 250 g hladkej múky, 130 g masla
  • 4 vajcia, 150 g práškového cukru
  • 1 dl mlieka, 20 g droždia
  • 150 g marhuľového lekváru
  • vanilkový cukor, 50 g mandlí

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept