Recepty

Tatranské rezy

Z múky, masla, 4 žĺtkov, 50 g práškového cukru a v teplom mlieku namočeného droždia vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho a dáme na vymastený plech, ktorý posypeme múkou. Potrieme marhuľovým lekvárom a necháme pol hodiny kysnúť. Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme vanilkový cukor a 100 g práškového cukru. Snehom potrieme odležané cesto a povrch posypeme posekanými mandľami. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. 

Suroviny

  • 250 g hladkej múky, 130 g masla
  • 4 vajcia, 150 g práškového cukru
  • 1 dl mlieka, 20 g droždia
  • 150 g marhuľového lekváru
  • vanilkový cukor, 50 g mandlí

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept