Recepty

Sezamové slimáčiky

V nádobe pripravíme kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme múku, postrúhaný údený syr, Palmarín a zamiesime hladké cesto. Cesto vyformujeme do valca a rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý rozvaľkáme na okrúhlu placku hrubú asi 5 mm. Placky rozrežeme radielkom cez stred na rovnako veľkých 16 dielov. Každý diel zvinieme od širšieho konca k užšiemu do tvaru slimáčika. Poukladáme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 stupňoch 35 minút. 

Suroviny

  • 300 g hrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g rastlinného tuku Palmarín
  • 60 g údeného syra, 2 lyžičky soli
  • 1 rozšlahané vajce na potretie
  • sezamové semiačka na posypanie
  • Kvasok: 1 dl mlieka
  • 20 g kvasníc, 1 lyžička cukru

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept