Recepty

Sezamové slimáčiky

V nádobe pripravíme kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme múku, postrúhaný údený syr, Palmarín a zamiesime hladké cesto. Cesto vyformujeme do valca a rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý rozvaľkáme na okrúhlu placku hrubú asi 5 mm. Placky rozrežeme radielkom cez stred na rovnako veľkých 16 dielov. Každý diel zvinieme od širšieho konca k užšiemu do tvaru slimáčika. Poukladáme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 stupňoch 35 minút. 

Suroviny

  • 300 g hrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g rastlinného tuku Palmarín
  • 60 g údeného syra, 2 lyžičky soli
  • 1 rozšlahané vajce na potretie
  • sezamové semiačka na posypanie
  • Kvasok: 1 dl mlieka
  • 20 g kvasníc, 1 lyžička cukru

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept