Recepty

Plnené bravčové mäso

Bravčové mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Papriku nakrájame na pásiky a pridáme k cibuli, krátko podusíme. Ochutíme soľou a korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Na rezne položíme plátky mäkkej salámy, na to rozotrieme pripravenú plnku a mäso napoly preložíme. Konce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko opečieme z oboch strán na horúcom oleji, podlejeme horúcim vývarom a udusíme. Po udusení mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou a krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. 

Suroviny

  • 300 g bravčového mäsa (karé)
  • mleté čierne korenie, soľ
  • 150 g cibule, 100 g paprík
  • 2 vajcia, 60 g mäkkej salámy
  • vývar z 1/2 bujónovej kocky
  • hladká múka, olej

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept