Recepty

Plnené brav?ové mäso

Brav?ové mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme. O?istenú cibu?u pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Papriku nakrájame na pásiky a pridáme k cibuli, krátko podusíme. Ochutíme so?ou a korením, pridáme rozš?ahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Na rezne položíme plátky mäkkej salámy, na to rozotrieme pripravenú plnku a mäso napoly preložíme. Konce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko ope?ieme z oboch strán na horúcom oleji, podlejeme horúcim vývarom a udusíme. Po udusení mäso vyberieme, š?avu zahustíme hladkou múkou a krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. 

Suroviny

  • 300 g brav?ového mäsa (karé)
  • mleté ?ierne korenie, so?
  • 150 g cibule, 100 g paprík
  • 2 vajcia, 60 g mäkkej salámy
  • vývar z 1/2 bujónovej kocky
  • hladká múka, olej

MĂĄte recept, o ktorĂ˝ sa chcete podeliĹĽ?

Tak nevĂĄhajte a napĂ­ĹĄte nĂĄm.

Ochutnajte aj dalĹĄie recepty

?okoládový hrn?ekový kolá?

Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

ZobraziĹĽ celĂ˝ recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

ZobraziĹĽ celĂ˝ recept

Pe?ené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...

ZobraziĹĽ celĂ˝ recept