Recepty

Karé s horčicou a karí

Rezne naklepeme, osolíme. Na jednej strane ich poprášime korením karí a natrieme horčicou. Na panvici rozohrejeme olej, rezne z oboch strán opražíme, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na teplý tanier. Do výpeku postupne opatrne rozbijeme vajíčka a zakryté ich necháme stuhnúť. Zeleninovú zmes udusíme na troche oleja, pridáme scedené šampiňóny a trochu vegety. Rezne podávame s volským okom a so zeleninou, vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky alebo nové zemiaky.

Suroviny

  • 4 rezne z bravčového karé
  • soľ, korenie karí
  • plnotučná horčica, olej
  • 4 vajcia, 1 lyžička vegety
  • 250 g zeleninovej zmesi
  • 1 malá konzerva šampiňónov

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept