Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme do misky. Pridáme uvarenú a potlačenú koreňovú zeleninu, strúhaný syr, vajcia a soľ. Všetko dobre zmiešame, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Tvary môžeme tvoriť podľa svojej fantázie. Placky opečieme na oleji z oboch strán. Podávame s dressingom z jogurtu alebo kyslej smotany vymiešanej s pretlačeným cesnakom, posekanou pažítkou a strúhaným syrom.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...