Recepty

Zemiaky s tvarohovým krémom

Zemiaky dôkladne umyjeme, po dĺžke prekrojíme a poukladáme na pekáč. Osolíme ich, posypeme rascou a upečieme. Tvaroh, syr a smotanu zmiešame, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, posekané vňate a korenie. Dohladka vymiešame. Na každý upečený zemiak dáme vrstvu krému a ešte teplé podávame s čerstvou zeleninou alebo s kyslým mliekom. 

Suroviny

  • 1 kg zemiakov, 250 g tvarohu
  • mäkký syr, cibuľa, cesnak
  • zväzok rôznych vňatí, soľ
  • mleté čierne korenie, rasca
  • 200 ml kyslej smotany

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept