Recepty

Zemiaky s tvarohovým krémom

Zemiaky dôkladne umyjeme, po dĺžke prekrojíme a poukladáme na pekáč. Osolíme ich, posypeme rascou a upečieme. Tvaroh, syr a smotanu zmiešame, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, posekané vňate a korenie. Dohladka vymiešame. Na každý upečený zemiak dáme vrstvu krému a ešte teplé podávame s čerstvou zeleninou alebo s kyslým mliekom. 

Suroviny

  • 1 kg zemiakov, 250 g tvarohu
  • mäkký syr, cibuľa, cesnak
  • zväzok rôznych vňatí, soľ
  • mleté čierne korenie, rasca
  • 200 ml kyslej smotany

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept