Recepty

Lahodné šampiňóny

Šampiňóny očistíme a pokrájame na tenké plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme ich, podlejeme vodou a zakryté chvíľu dusíme. Potom huby ochutíme koreninami, vegetou a sójovou omáčkou. Ak treba, ešte ich podlejeme a dusíme do mäkka (spolu asi 20 minút). Mlieko a smotanu zmiešame, pridáme múku a dobre ju rozhabarkujeme. Zmes vylejeme na šampiňóny a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podávame s cestovinami alebo s knedľou. 

Suroviny

  • 350 g šampiňónov, olej
  • 100 ml mlieka, 1 cibuľa, soľ
  • 200 ml kyslej smotany
  • mleté čierne korenie, vegeta
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička karí
  • 2 – 3 lyžice hladkej múky

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept