Recepty

Pošírovaný losos s uhorkovo - avokádovým šalátom

Do panvice nalejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja a 4 rozpoltené cherry paradajky. Konce uhorky odrežeme, uhorku očistíme a postrúhame na plátky. Zmes v panvici dochutíme soľou. K nakrájanej uhorke pridáme trochu soli, kryštálového cukru, obyčajný ocot, olivový olej, premiešame a dochutíme čiernym korením. Filety lososa prerežeme na polovicu. Do panvice k cherry paradajkám pridáme maslo. Keď sa maslo roztopí, pridáme lístky bazalky. Bazalku netrháme, iba ju medzi dlaňami pošúchame a pridáme do panvice. Plyn odstavíme a bazalku necháme v omáčke vylúhovať. Avokádo olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme k uhorke a zamiešame. Dochutíme citrónovou šťavou. Panvicu s omáčkou zohrejeme a pridáme do nej kúsky lososa, ktoré polievame roztopenou zmesou z panvice. Servírujeme. Uhorkovo-avokádový šalát môžme dozdobiť lístkami koriandru a dochutíme čiernym korením. Podávame so cherry paradajkami a lososom parfumovaným olivovým olejom. Dobrú chuť.

Suroviny

  • 2 dcl voda, 100g maslo
  • olivový olej, soľ, 1 avokádo
  • 4 cherry paradajky, 2 uhorky
  • 15 g kryštálový cukor, 0,2 dcl ocot
  • čierne korenie, 2 filety lososa
  • bazalka, ½ citrón, koriander

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept