Recepty

Gombolce

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Keď zemiaky vychladnú, postrúhame ich. Pridáme maslo, múku, vajíčko. Spracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké štvorčeky. Do každého štvorčeka dáme polovicu slivky. Štvorčeky vyformujeme na guľky. Uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme. Hotové gombolce posypeme pomletým makom, strúhankou alebo orechami. 

Suroviny

  • 1 kg ošúpané zemiaky
  • 350 g polohrubá múka
  • 1 ks vajce, maslo
  • štipka soli, slivky

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept