Recepty

Gombolce

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Keď zemiaky vychladnú, postrúhame ich. Pridáme maslo, múku, vajíčko. Spracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké štvorčeky. Do každého štvorčeka dáme polovicu slivky. Štvorčeky vyformujeme na guľky. Uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme. Hotové gombolce posypeme pomletým makom, strúhankou alebo orechami. 

Suroviny

  • 1 kg ošúpané zemiaky
  • 350 g polohrubá múka
  • 1 ks vajce, maslo
  • štipka soli, slivky

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept