Recepty

Gombolce

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Keď zemiaky vychladnú, postrúhame ich. Pridáme maslo, múku, vajíčko. Spracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké štvorčeky. Do každého štvorčeka dáme polovicu slivky. Štvorčeky vyformujeme na guľky. Uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme. Hotové gombolce posypeme pomletým makom, strúhankou alebo orechami. 

Suroviny

  • 1 kg ošúpané zemiaky
  • 350 g polohrubá múka
  • 1 ks vajce, maslo
  • štipka soli, slivky

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept