Slivky dáme do kameninovej nádoby, nalejeme na ne vriaci ocot a cez noc necháme uleža?. Na druhý de? ocot zo sliviek zlejeme, pridáme cukor, vodu a privedieme k varu. Do variaceho sa roztoku vkladáme po ?astiach slivky a zahrievame. Ke? za?ínajú praska?, rýchlo ich vyberieme a rozložíme v jednej vrstve, aby vychladli. Studené slivky dáme do pohárov, zalejeme studeným nálevom a uzavrieme. Slivky sa nekazia, ani ke? ich odoberáme z pohára postupne.
Tak neváhajte a napÃÅ¡te nám.
Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...