Recepty

Papriky na zimu

Stopky a žilky povyberáme, dobre poumývame a vkladáme jednu do druhej rovno do 4-litrovej fľaše so širokým hrdlom. Papriky zalejeme studenou vodou a vsypeme 1 sáčok konzervačnej zmesi (Petolu). Voda musí siahať až po okraj pohára. Navrch nalejeme olej a priložíme tanierikom. Po celú zimu budete mať papriky na plnenie. Nemusíte dávať do chladu, vydržia pri izbovej teplote.  

Suroviny

  • 1 kg zelená paprika
  • 1 konzervačná zmes (Petol)
  • 3 PL olej

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept