Recepty

Papriky na zimu

Stopky a žilky povyberáme, dobre poumývame a vkladáme jednu do druhej rovno do 4-litrovej fľaše so širokým hrdlom. Papriky zalejeme studenou vodou a vsypeme 1 sáčok konzervačnej zmesi (Petolu). Voda musí siahať až po okraj pohára. Navrch nalejeme olej a priložíme tanierikom. Po celú zimu budete mať papriky na plnenie. Nemusíte dávať do chladu, vydržia pri izbovej teplote.  

Suroviny

  • 1 kg zelená paprika
  • 1 konzervačná zmes (Petol)
  • 3 PL olej

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept