Recepty

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namáčame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov, posypeme posekanou vňaťou a pokrájanými strúčikmi cesnaku, dolejeme trochu nálevu a uzavrieme. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 80°C.

Suroviny

  • 2 kg červená kapia
  • 3 dl ocot, soľ, 100 g cesnak
  • 70 g posekaná petržlenová vňať

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept