Recepty

Kečup

Umyté a nakrájané rajčiny varíme na malom plameni asi trištvrte hodiny. Do vrecúška s koreninami zaviažeme klinčeky, bobkové listy, semená horčice, čierne korenie, škoricovú kôru a zázvor. Medzitým rozmixujeme rajčiny a pretrieme cez sito. Vmiešame ocot, kryštálový cukor, soľ a glutamát. Potom pridáme vrecúško s korením a na malom plameni varíme na hustú kašu. Pridáme kyselinu sorbovú a hotový kečup naplníme do fliaš. 

Suroviny

  • 4 kg zrelé rajčiny
  • 2 PL lyžice ocot
  • 30 g glutamát, 30 g soľ
  • 100 g kryštálový cukor
  • klinčeky, zázvor
  • čierne korenie, nové korenie
  • horčicové semeno
  • škoricová kôra

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept