Recepty

Kečup

Umyté a nakrájané rajčiny varíme na malom plameni asi trištvrte hodiny. Do vrecúška s koreninami zaviažeme klinčeky, bobkové listy, semená horčice, čierne korenie, škoricovú kôru a zázvor. Medzitým rozmixujeme rajčiny a pretrieme cez sito. Vmiešame ocot, kryštálový cukor, soľ a glutamát. Potom pridáme vrecúško s korením a na malom plameni varíme na hustú kašu. Pridáme kyselinu sorbovú a hotový kečup naplníme do fliaš. 

Suroviny

  • 4 kg zrelé rajčiny
  • 2 PL lyžice ocot
  • 30 g glutamát, 30 g soľ
  • 100 g kryštálový cukor
  • klinčeky, zázvor
  • čierne korenie, nové korenie
  • horčicové semeno
  • škoricová kôra

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Grilované šampiňóny so šunkou a syrom

Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a...

Zobraziť celý recept

Paradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept