Recepty

Kečup

Umyté a nakrájané rajčiny varíme na malom plameni asi trištvrte hodiny. Do vrecúška s koreninami zaviažeme klinčeky, bobkové listy, semená horčice, čierne korenie, škoricovú kôru a zázvor. Medzitým rozmixujeme rajčiny a pretrieme cez sito. Vmiešame ocot, kryštálový cukor, soľ a glutamát. Potom pridáme vrecúško s korením a na malom plameni varíme na hustú kašu. Pridáme kyselinu sorbovú a hotový kečup naplníme do fliaš. 

Suroviny

  • 4 kg zrelé rajčiny
  • 2 PL lyžice ocot
  • 30 g glutamát, 30 g soľ
  • 100 g kryštálový cukor
  • klinčeky, zázvor
  • čierne korenie, nové korenie
  • horčicové semeno
  • škoricová kôra

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept