Recepty

SRNČÍ CHRBÁT NA ORAVSKÝ SPÔSOB

Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami. Dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme na zvyšku oleja. Rozložíme ju okolo mäsa a polejeme červeným vínom. Pekáč dáme do stredu rúry a pečieme pri odporúčanej teplote (225°C). Po štvrťhodine mäso polejeme šťavou z výpeku. Procedúru opakujeme po 7 minútach. Hotové upečené mäso posolíme, zabalíme do alobalu a udržiavame v teple. Výpek prepasírujeme, vmiešame doň smotanu a uvaríme omáčku. Posolíme a dochutíme čiernym korením. Jablkovú šťavu privedieme do varu, pridáme olúpané polovice hrušiek a cukor. Dusíme 10 minút. Upečený srnčí chrbát zdobíme takto udusenými hruškami plnenými ríbezľovým lekvárom. 

Suroviny

  • 1,5 špikovaného srnčieho chrbta
  • 4 lyžice oleja, 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 2 bobule borievky, 2 cibule
  • ¼ l červeného vína, 4 hrušky
  • 150 g kyslej smotany, 1 lyžica cukru
  • 1/8 l jablkovej šťavy
  • 8 lyžičiek ríbezľového lekváru

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Maškrtné gombíky

Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky,...

Zobraziť celý recept

Medailóny s citrónom

Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často...

Zobraziť celý recept

Jahodové pyré

Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme...

Zobraziť celý recept