Recepty

SRNČÍ CHRBÁT NA ORAVSKÝ SPÔSOB

Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami. Dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme na zvyšku oleja. Rozložíme ju okolo mäsa a polejeme červeným vínom. Pekáč dáme do stredu rúry a pečieme pri odporúčanej teplote (225°C). Po štvrťhodine mäso polejeme šťavou z výpeku. Procedúru opakujeme po 7 minútach. Hotové upečené mäso posolíme, zabalíme do alobalu a udržiavame v teple. Výpek prepasírujeme, vmiešame doň smotanu a uvaríme omáčku. Posolíme a dochutíme čiernym korením. Jablkovú šťavu privedieme do varu, pridáme olúpané polovice hrušiek a cukor. Dusíme 10 minút. Upečený srnčí chrbát zdobíme takto udusenými hruškami plnenými ríbezľovým lekvárom. 

Suroviny

  • 1,5 špikovaného srnčieho chrbta
  • 4 lyžice oleja, 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 2 bobule borievky, 2 cibule
  • ¼ l červeného vína, 4 hrušky
  • 150 g kyslej smotany, 1 lyžica cukru
  • 1/8 l jablkovej šťavy
  • 8 lyžičiek ríbezľového lekváru

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Polievka Tarator

Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným...

Zobraziť celý recept

Uhorkové smoothie

Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame...

Zobraziť celý recept

Grécke tzatziky

Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt...

Zobraziť celý recept