Recepty

PEČENÁ PLATESA NA SLANINE

Ryby umyjeme, osušíme servítkou alebo kuchynským papierom, obalíme v múke. Otrasieme zvyšnú múku. Slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme pri strednej teplote do chrumkava a vyberieme. Ryby položíme bielou stranou na dno panvice a opekáme. Počas pečenia platesy občas posúvame, aby sa nám neprichytili. Po 4 až 5 minútach obrátime, posolíme a okoreníme. Opečené ryby vyložíme na predhriate taniere. Opraženú slaninu krátko zohrejeme v tuku a prelejeme cez ryby. Ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. 

Suroviny

  • 4 porcie platesy po 250 g
  • hladká múka na obaľovanie
  • 125 g tučnej slaniny
  • ¼ lyžičky soli, 1 citrón
  • ¼ mletého čierneho korenia
  • petržlenová vňať

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Pradajkovo - papriková nátierka

Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot,...

Zobraziť celý recept

Kapusta sladká červená

Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do...

Zobraziť celý recept

Červená kapia s cesnakom

Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko...

Zobraziť celý recept