Recepty

PEČENÁ PLATESA NA SLANINE

Ryby umyjeme, osušíme servítkou alebo kuchynským papierom, obalíme v múke. Otrasieme zvyšnú múku. Slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme pri strednej teplote do chrumkava a vyberieme. Ryby položíme bielou stranou na dno panvice a opekáme. Počas pečenia platesy občas posúvame, aby sa nám neprichytili. Po 4 až 5 minútach obrátime, posolíme a okoreníme. Opečené ryby vyložíme na predhriate taniere. Opraženú slaninu krátko zohrejeme v tuku a prelejeme cez ryby. Ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. 

Suroviny

  • 4 porcie platesy po 250 g
  • hladká múka na obaľovanie
  • 125 g tučnej slaniny
  • ¼ lyžičky soli, 1 citrón
  • ¼ mletého čierneho korenia
  • petržlenová vňať

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Nátierka zo strúhaného syra s jablkami a kari korením

Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými...

Zobraziť celý recept

Šampiňónová nátierka s fetou

Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici....

Zobraziť celý recept

Jablkovo orechové koláčiky

Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky,...

Zobraziť celý recept