Recepty

BRYNDZOVÁ POLIEVKA

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode domäkka. Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou. 

Suroviny

  • 300 g zemiakov
  • 1 l mlieka SABI, soľ
  • 250 ml kyslej smotany SABI
  • 125 g bryndze
  • 1 malú cibuľu
  • petržlenovú vňať alebo pažítku

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept