Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení ešte horúci korpus polejeme...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme vegetou a opekáme na horúcom oleji. Umytú pečeň nakrájame, orestujeme na oleji asi 3 minúty a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Uvarené vajce...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi pol centrimetra. Slaninu pokrájame a opražíme, pridáme cibuľu, polovicu vydlabaných zemiakov a opražíme. Odstavíme, pridáme tvaroh, vajce,...
Tuk a cukor ušľaháme do peny. Vmiešame vajcia a pridávame oriešky, múku, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a lyžičku škorice. Rúru predhrejeme na teplotu 200 Zobraziť celý recept
Mäso naklepeme, poobraciame v múke a otrasieme, na oleji medailóny prudko opečieme a často ich obraciame, aby boli rovnomerne opečené z oboch strán. Opečené mäso osolíme a okoreníme, zalejeme vývarom a na miernom ohni dusíme...
Ryžu uvaríme so štipkou soli a s trochou medu. Očistené jahody roztlačíme vidličkou, dáme do hrnca, podlejeme 1/2 l vody a osladíme medom. K jahodám pridáme hrozienka a zmes povaríme. Puding rozmiešame v 100 ml studenej vody, vlejeme k...
Do chleba urobíme zárezy asi 2 cm. Cesnak prelisujeme a zmiešame s bazalkou a olejom. Šunku nakrájame na štvrtiny, paradajky a cibuľu na kolieska, syr na prúžky. Chlieb dáme na alobal a do každého zárezu vložíme šunku,...
Postrúhame syr a zmiešame v miske s majonézou, ošúpanými a najemno postrúhanými jablkami a štipkou kari korenia. Podávame s pečivom.
Šampiňóny očistíme a narežeme na menšie časti, speníme ich na panvici. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno a po pár minútach odstavíme. Vychladnuté šampiňóny dáme do nádoby spolu so syrom, jogurtom...
Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme guľky, stlačíme do tvaru keksíka a sušíme v sušičke alebo na radiátore. Môžeme...
Do múky preosejeme cukor, pridáme sódu, postrúhanú citrónovú kôru,
Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme ich na rozpálenom grile 5 minút hlavičkou smerom nadol. Každý kúsok potom otočíme, naplníme syrom, polovicou...
Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot, olej, cukor a soľ. Varíme 40 minút. Rozmixujeme a sterilizujeme 30 minút.
Všetko zmiešame a necháme stáť 2-3 hod. (môžeme nechať stáť aj do druhého dňa). Dávame do pohárov a sterilizujeme 5 minút.
Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namáčame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov,...
Uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky a drobné kocky. Dáme ju do misy a zalejeme acidofilným mliekom. Ak je hustejšie, môžeme ho zriediť vodou. Pridáme nasekané orechy, prelisovaný cesnak, kôpor, olivový olej a podľa chuti soľ. Všetko...
Pripravíme si suroviny. Ošúpeme uhorky, rozkrojíme ju na polovicu, vyberieme semienka, potom ich nakrájame na menšie kúsky. Zeler očistíme a nastrúhame najemno. Z limetky alebo citróna vytlačíme šťavu. V mixéri pomixujeme uhorky dohladka. Uhorky...
Uhorky nastrúhame nahrubo, vložíme do utierky a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Grécky jogurt vyšľaháme s pretlačeným cesnakom, soľou a štipkou bieleho korenia a pridáme k uhorkám. Nakoniec vmiešame čerstvý nasekaný kôpor....
Prerastené uhorky ošúpeme, vyberieme z nich semená a dužinu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na drobné kocky. Semená orestujeme na oleji, zalejeme vodou a povaríme. Vývar potom precedíme a pridáme doň uhorky, zemiaky nakrájané na kocky,...
Keď máte už väčšie, prerastené uhorky a neviete čo s nimi, máme pre Vás tip na výbornú uhorkovú polievku. Prerastené horky ošúpeme, jadierka vyberieme a dužinu nakrájame na kúsky. Zemiaky nakrájame na kocky a cibuľu najemno....
Keďže je obdobie nakladania zeleniny, ponúkame Vám jednoduchú čalamádu. Narežeme si kapustu na slížiky,uhorky na kolieska,cibuľu na kolieska,papriku na pásiky a mrkvičku na kolieska. Všetko spolu vsypeme do väčšej plastovej nádoby a premiešame. Zeleninu...
Najlepšie na zaváranie sú menšie uhorky, cca 10-12 cm dlhé. Poriadne ich očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.
Do misky nalejeme studenú vodu, pridáme štipku soli a necháme...
Na dno fľaše na zaváranie dáme strúčik cesnaku, koliesko cibule, kúsok bobkového listu a trocha kôpru. Vložíme očistené a dôkladne umyté uhorky a zalejeme nálevom. Dobre uzavrieme viečkom a sterilizujeme asi 10 minút.
Nálev: V 1,75...
Bravčové rebierka umyjeme a osušíme. Vo veľkej miske zmiešame čili, olivový olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, sójovú omáčku, červené víno a nasekanú vňať. Do pripravenej marinády namočíme rebierka...
Maslo dôkladne vyšľaháme, postupne pridávame vajcia, múku, cukor, maizenu a prášok do pečiva. Vyšľahané cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme naň umyté a osušené čerešne. Na...
Do preosiatej múky dáme soľ, kvások, zmäknutý tuk, rozšľahané vajce, rozmiešané syry a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho vykysnúť. Škvarky pomelieme, ochutíme soľou a korením....
Prepláchnutú ryžu opražíme na olivovom oleji. Pridáme sušené huby, posolíme, zalejeme teplým vývarom a za občasného premiešavania uvaríme domäkka. Uvarené rizoto ochutíme vegetou, okoreníme...
Umyté a osušené rezne naklepeme, potrieme rozotretým cesnakom zmiešaným so soľou a obalíme v hladkej múke. Pripravíme si cestíčko z dvoch vajec, mlieka, múky, ochutíme vegetou a pridáme nadrobno nakrájanú...
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame aj so šupkou na tenké mesiačiky. Z oboch strán ich dobre ponamáčame v citrónovej šťave, aby nesčerneli. Pridáme pokrájaný šalát,...
Kuracie mäso nakrájame na rezance, syr na kocky. Pridáme na kolieska nakrájané cibuľky, redkvičky a vajíčka. Podávame s dresingom.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a pomocou valčeka prenesieme do okrúhlej tortovej formy. Cesto vo forme popicháme vidličkou a rozložíme naň odkvapkané broskyne. Celé vajcia rozšľaháme a...
Cesto natrieme najprv marmeládou a potom tvarohom, navrch dáme druhé cesto a pečieme. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo cukrom. Cesto je pre jablkový aj pre syrový koláč. Ak chceme jablkový, tak nastrúhané jablká...
V mlieku rozmiešame pudingový prášok (zlatý klas), cukor, vanilkový cukor, múku a jeden žĺtok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a druhým žĺtkom a spolu s vychladnutým...
Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami, dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme, rozložíme ju okolo mäsa a polejeme...
Vykostené husacie prsičká potrieme soľou, korením a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na horúcom masle. Zo žemle vytlačíme...
Cesto si vypracujeme v miske, necháme vykysnúť alebo dáme do pekárne na program cesto. Pridáme sušené hrozienka, brusinky a kandizované ovocie, ktoré sme predtým namočili do vody /alebo rumu/ a nakoniec postrúhanú...
Kuracie prsia pokrájame na rezančeky, pridáme všetky prísady, poriadne premiešame, necháme stáť v chladničke 24 hodín, na oleji opečieme z každej strany. Ako prílohu môžeme zvoliť hrianku, zemiakovú kašu alebo...
100 ml zohriateho mlieka zmiešame s cukrom a droždím. Roztopíme si maslo a necháme vychladnúť. Do misky nasypeme múku, soľ, práškový a vanilkový cukor. Pridáme kvások, vajíčka, rozpustené maslo a...
Bravčovú pečeň a srdce dobre umyjeme a uvaríme v slanej vode s bobkovým listom, celým korením a cibuľou. Na masle urobíme svetlú zápražku a zalejeme vývarom z pečene. Pridáme na hrubšie rezance pokrájané srdce a...
Syr gorgonzola si rozpustíme na panvici spolu so smotanou, ochutíme bielym korením a zredukujeme na požadovanú hustotu. Kuracie prsia marinujeme v tymiáne a oleji a potom opečieme na panvici. Mäso prudko pečieme z oboch strán a nakoniec osolíme podľa...
Uhorku a čínsku kapustu nakrájame na rezance, čerstvú kapiu a šalotku nakrájame na malé kocky. Osolíme a zalejeme octom, všetko zmiešame spolu aj s hráškom a kukuricou, pridáme smotanový jogurt a podávame s...
BB puding nevaríme, použijeme iba prášok, kávu tiež nevaríme. Všetky suroviny spracujeme vo väčšej miske. Cesto rozdelíme na 2 časti a vypracujeme ich na 2 valce, nakrájame ich na rovnaké kúsky a v dlani tvarujeme zrná....
Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte 45...
Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto a necháme pol hodiny odstáť v chlade. Cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Pečieme na 180 stupňov 10 - 12 minút. Koláčiky plníme džemom a zdobíme...
Huby namočíme do vody a necháme ich cez noc odstáť. Ráno prilejeme vodu, osolíme a necháme variť. Kapustu vyžmýkame a nadrobno pokrájame. Do druhého hrnca dáme zovrieť asi 1l vody a 1 lyžicu masla. Do toho dáme variť...
Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múku, maslo, žĺtky, kypriaci prášok a trochu soli. Na doske vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 minút postáť, potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, pokrájame na...
Múku s maslom, cukrom, vajcom, škoricou, citrónovou šťavou a kôrou dobre vypracujeme. Vyvaľkáme a vykrajujeme hviezdičky a trojuholníky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme lieskovými orieškami, uložíme na plech a...
Do múky preosejeme práškový cukor, pridáme jedlú sódu, potlčené klinčeky, citrónovú kôru a s horúcim medom, troma žĺtkami a dvoma bielkami vypracujeme cesto, tretí bielok použijeme na potretie koláčikov. Cesto...
Bravčové stehno nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a plátky na ňom sprudka z oboch strán opečieme. Špenát opláchneme, necháme odkvapkať a krátko orestujeme na olivovom oleji. Tekvicu...
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Čili papričku zbavíme semiačok a nasekáme nadrobno. Husacie sadlo v hrnci s hrubým dnom rozpustíme. Vsypeme doň tekvicu s čili papričkou a rascou a zvoľna na miernom ohni ich necháme opekať. Keď je tekvica...
Žĺtky a cukor vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridávame vodu, olej a dobre vypracujeme. Nakoniec zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný hlboký...
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme instantnú kávu a po kvapkách rum. Primiešame múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený...
Všetko ovocie, mandle alebo orechy a čokoládu pokrájame nadrobno, dáme na misku, posypeme 2 lyžicami hrubej múky a zamiešame, aby nám pri pečení nepadlo ovocie na dno. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, potom pridáme múku zmiešanú s...
Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista a za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu. Potom zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a nadrobno posekané orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a...
Želatínu dáme do studenej vody nabobtnať. Z tvarohu, mlieka a soli vyšľaháme ľahký krém. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme ju v 4 lyžiciach vriacej vody. Pridáme tvarohový krém a dobre rozmiešame. Krém...
Ak chceme nápoj večer podávať, víno i sekt si dáme do chladničky už ráno. Citrón poriadne umyjeme kefkou pod horúcou tečúcou vodou. Osušíme ho a dôkladne ošúpeme – najlepšie bude, ak použijeme iba žltú vrstvu kôry,...
Do pohárov dáme po 2 kocky ľadu, na ne nalejeme po 1 poháriku ginu a vermútu, premiešame, pridáme trochu citrónovej šťavy a dobre potrasieme.
Všetko stojí 5 mesiacov, potom sa precedí. Pije sa po lyžičke.
Umytú hlavu z kapra (bez očí) spolu s odrezkami dáme variť do 1 litra osolenej vody asi na 40 minút. Vývar zlejeme cez sito do iného hrnca a hlavu i odrezky zbavíme kostí. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú...
Krkovičku umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly privedieme do varu a prikrytú varíme asi pol hodiny. Potom pridáme očistenú zeleninu, zemiak, cibuľu, paradajku, kel, celé čierne korenie a varíme, až kým mäso nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme a...
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode domäkka. Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou,...
Mäso položíme na pekáč, potrieme olejom. Mrkvu a cibuľu očistíme, povaríme vo vývare, pridáme k mäsu. Vložíme do horúcej rúry. Maslo zmiešame so strúhankou, kečupom a syrom. Mäso počas pečenia často polievame. 15 minút pred...
Cestoviny Maggi uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, scedíme, necháme odkvapkať a pomastíme lyžicou oleja. Bravčové mäso nakrájame na tenké plátky, okoreníme, opečieme na panvici a nakoniec pridáme nakrájaný pór. China Fix...
Kurča umyjeme, pokrájame na štvrtky, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a vegetou. Porcie poukladáme na suchý pekáč a každú polejeme lyžicou oleja. Cibuľu olúpeme, pokrájame na kolieska. Jablká pokrájame na hrubšie mesiačiky, vyberieme...
Ryby umyjeme, osušíme servítkou alebo kuchynským papierom, obalíme v múke. Otrasieme zvyšnú múku. Slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme pri strednej teplote do chrumkava a vyberieme. Ryby položíme bielou stranou na dno panvice a...
Prešpikovaný srnčí chrbát potrieme olejom, posypeme rozdrveným korením a roztlačenými borievkami. Dáme na pekáč. Očistenú cibuľu nakrájame a podusíme na zvyšku oleja. Rozložíme ju okolo mäsa a polejeme červeným vínom....
Papriky, paradajky, cibuľu a feferónku pomelieme, pridáme horčicu, ocot, olej, cukor a soľ. Varíme 40 minút. Rozmixujeme a sterilizujeme 30 minút.
Umyté a nakrájané rajčiny varíme na malom plameni asi trištvrte hodiny. Do vrecúška s koreninami zaviažeme klinčeky, bobkové listy, semená horčice, čierne korenie, škoricovú kôru a zázvor. Medzitým rozmixujeme rajčiny a pretrieme cez...
Očistenú kapiu poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Potom ju vyberieme, stiahneme kožu, zbavíme jadier a stopky a namáčame do uvareného nálevu z oleja, octu a soli. Kapie poukladáme do pohárov, posypeme posekanou vňaťou a...
Stopky a žilky povyberáme, dobre poumývame a vkladáme jednu do druhej rovno do 4-litrovej fľaše so širokým hrdlom. Papriky zalejeme studenou vodou a vsypeme 1 sáčok konzervačnej zmesi (Petolu). Voda musí siahať až po okraj pohára. Navrch nalejeme olej a priložíme...
Pripravíme si suroviny. Na rozohriatom oleji osmažíme cibuľku. Pridáme papriku a chvíľu pražíme. Medzitým si dáme na druhej panvici alebo hrnci opiecť špekáčku alebo klobásku nakrájanú na kolieska. Papriku trochu podlejeme vodou, aby zmäkla....
Papriky očistíme tak, že im len zrežeme vrchné časti so stopkou a vyberieme vnútro, aby zostali celé. Naplníme ich kapustou a ukladáme do fliaš. Zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý sme si pripravili podľa návodu na nakladači. Fľaše uzavrieme a...
Zrelé, ale tvrdé slivky dobre umyjeme, odstrihneme 2/3 stopky a necháme odkvapkať. Vodu s cukrom povaríme a do vriaceho roztoku po troche hádžeme slivky. Chvíľu povaríme a dierkovanou varechou hneď vyberieme a uložíme do pohárov. Takto varíme všetky slivky....
Do trochy mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vykvasiť asi 10 minút na teplom mieste. Zatiaľ si pripravíme múku, do ktorej pridáme zvyšný cukor, maslo, mlieko, žĺtka, soľ a kvások. Celé premiešame a necháme kvasiť 40min - 1 hodinu. Potom...
Slivky dáme do kameninovej nádoby, nalejeme na ne vriaci ocot a cez noc necháme uležať. Na druhý deň ocot zo sliviek zlejeme, pridáme cukor, vodu a privedieme k varu. Do variaceho sa roztoku vkladáme po častiach slivky a zahrievame. Keď začínajú praskať, rýchlo ich...
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a odvážime 900 g, nakrájame na malé kúsky, vložíme do hrnca a privedieme do varu. Orechy nasekáme na menšie kúsky a odvážime 100 g. orechy spolu s cukrom pridáme do hrnca a za stáleho miešania varíme...
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Keď zemiaky vychladnú, postrúhame ich. Pridáme maslo, múku, vajíčko. Spracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké štvorčeky. Do každého štvorčeka dáme polovicu slivky. Štvorčeky vyformujeme na guľky....
Kuracie krídla opláchneme pod studenou tečúcou vodou a poriadne ich osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a sušenou feferónkou. Krídla dáme do pacu s olejom a pečieme na grile. Nakoniec pridáme na kurča trochu masla, aby sme získali,,...
Bravčové rebierka umyjeme a osušíme. Vo veľkej miske zmiešame čili, olivový olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, sójovú omáčku, červené víno a nasekanú vňať. Do pripravenej marinády namočíme rebierka a necháme ich tam...
Šampiňóny očistíme, odstránime im nožičky, dochutíme ich soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme ich na rozpálenom grile 5 minút hlavičkou smerom nadol. Každý kúsok potom otočíme, naplníme syrom, polovicou plátku šunky a...
Kotlety vykostíme a naklepeme. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Zmiešame ich so strúhaným syrom a touto zmesou naplníme jablká. Kotlety zvinieme a uzavrieme plátkami slaniny. Dochutíme ich soľou, mletým...
Baklažán poriadne umyjeme, nakrájame na plátky a posypeme soľou. Tak ho zbavíme horkastej chuti. V malej miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak a korenie. Plátky baklažánu vysušíme papierovou utierkou a potrieme ho ochuteným olejom....
Cuketu poriadne umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Jemne ju pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici alebo grile z oboch strán. Potom cuketu dochutíme soľou a korením. Vždy na začiatok plátku uložíme...
V miske zmiešame med, horčicu a pretlačený cesnak, poriadne premiešame. Mäso ponatierame marinádou so všetkých strán a necháme v miske odpočívať minimálne 3 hodiny, ideálne cez noc. Mäso opekáme na rozpálenom grile. Podávame so...
Do uzatvárateľnej misky nalejeme červené víno, olivový olej, vínny ocot, prelisovaný cesnak, rozdrvený bobkový list a čerstvo namleté čierne korenie. Všetko poriadne premiešame a uchovávame v chlade, pokiaľ nebude potrebná.
Všetko zmiešame a dôkladne spracujeme. Mäso marinujeme pred grilovaním a počas grilovania ho marinádou potierame.
Olej a víno dáme v pomere 1:1, pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu poležať v chladničke a potom vložíme na niekoľko hodín rybie mäso.
Šalotku nakrájajte na tenké kolieska, pridajte najemno nakrájané čili papričky, nasekané bylinky a rozpolené strúčiky cesnaku. Premiešajte s olejom a limetovou šťavou, mäso marinujte dve hodiny. V jednej marináde neodporúčam marinovať viac druhov...
Všetky suroviny zmiešame. Vhodné hlavne na kuracie mäso na gril. Mäso marinujeme celú noc alebo aj 24 hodín a počas pečenia alebo grilovania potierame.
Koriander, sójovú omáčku, med a ocot balsamico zmiešajte. Zázvor očistite, nasekajte na menšie kúsky, z limety vytlačte šťavu a všetko primiešajte do zmesi spolu so soľou a korením. Napokon pridaje olivový olej.
Z múky, masla, žĺtkov, práškového a vanilínového cukru spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a vložíme na pekáč. Očistené jablká pokrájame na malé a tenké plátky. Tvaroh zmiešame so škrobovou...
Zo surovín vymiesime polotuhé cesto, pridáme len toľko mlieka, aby sa nelepilo. Cesto rozdelíme na dve polovičky. Jednu polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu a prenesieme valčekom na plech. Cesto posypeme pomletými orechmi, na to prídu postrúhané...
Lístkové cesto rozdelíme na polovice a obe rozvaľkáme. Väčší hlbší plech vymastíme, uložíme naň jeden plát cesta a natrieme ho olejom. Očistené jablká postrúhame, vytlačíme z nich šťavu a polovicu rozložíme na...
3,5 l vody povaríme s cukrom a necháme vychladnúť. V ostatnej vode uvaríme ošúpané a očistené jablká. Pomaranč ošúpeme, šupku umyjeme a uvaríme v troche vody. Vodu zlejeme, šupku pokrájame na drobné kúsky a s...
Jablká ošúpeme a pokrájame, pridáme cukor a spolu rozvaríme. Pridáme čokoládu a kakao. Dobre premiešame a plníme do pohárov. Sterilizujeme minimálne 5 minút. Vhodné použiť na palacinky, koláč alebo ako nátierku na...
Dáme variť pokrájanú mrkvu, potom jablká. Keď je všetko mäkké, pridáme cukor, vanilku, kys. citrónovú a odstavíme. Trochu ochladíme a zmixujeme. Dáme do pohárov a sterilizujeme tak, aby sa prichytili viečka. Pri príprave výživy...
Jablká dáme variť s litrom vody, kým sa nerozvaria. Spolu uvaríme vodu s cukrom, vanilkovým cukrom a rozmiešaným Zlatým klasom. Pridáme k rozvareným jablkám a varíme ešte 3 minúty. Dáme do fliaš a sterilizujeme 30...
Do 7-decového pohára naložíme uhorky, pridáme 100 ml octu, 1 malú lyžičku soli, 1 malú lyžičku Deka a 4 tabletky Spolarinu. Dolejeme studenou vodou, uzatvoríme a dáme sterilizovať do pary na 8 minút, aby sa prichytili viečka.
Nálev uvaríme a necháme vychladnúť. Medzitým do každého pohára dáme 5 zrniek nového korenia, 1 bobkový list, kúsok očisteného chrenu, 2-3 kolieska cibule a mrkvy, kúsok kôpru. Naukladáme uhorky, zalejeme nálevom, uzavrieme a 5...
Uhorky umyjeme, ak majú hrubú kožu, tak ich ošúpeme a postrúhame na kolieska. Cibuľu a feferónky očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Všetko spolu zmiešame, posypeme vegetou a zalejeme octom s cukrom. Dobre premiešame a necháme 1 hod....
Doložíme uhorky, dolejeme vodu a zavárame max. 15 minút pri 180°C.
Do panvice nalejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja a 4 rozpoltené cherry paradajky. Konce uhorky odrežeme, uhorku očistíme a postrúhame na plátky. Zmes v panvici dochutíme soľou. K nakrájanej uhorke pridáme trochu soli,...
Šampiňóny očistíme a pokrájame na tenké plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme ich, podlejeme vodou a zakryté chvíľu dusíme. Potom huby ochutíme...
Umytú špargľu olúpeme a odrežeme konce. Povaríme v osolenej vode 5-7 minút. Rúru zohrejeme na 250 °C. Šunku poukladáme na plech vyložený alobalom a prudko opekáme asi 5 minút. V panvici zohrejeme maslo a...
Zemiaky dôkladne umyjeme, po dĺžke prekrojíme a poukladáme na pekáč. Osolíme ich, posypeme rascou a upečieme. Tvaroh, syr a smotanu zmiešame, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, posekané vňate a korenie....
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme do misky. Pridáme uvarenú a potlačenú koreňovú zeleninu, strúhaný syr, vajcia a soľ. Všetko dobre zmiešame, vyvaľkáme a...
Z morčacích pŕs urobíme 8 rezňov a naklepeme ich na tenko. Rezne osolíme, okoreníme a natrieme prelisovaným cesnakom. Umyté špenátové listy dáme na sito, prelejeme ich vriacou vodou a necháme odkvapkať. Takto pripravené...
Cuketu nakrájame na kolieska, kuracie plátky potrieme cesnakom a postupne kladieme do zapekacej misky - vždy najprv vrstvu cukety a na ňu plátky mäsa. Každú vrstvu mierne osolíme a okoreníme podľa chuti. Vložíme do vyhriatej rúry, keď je...
Očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a zemiaky. Všetko spolu za stáleho miešania krátko osmažíme, cestoviny uvarené v osolenej vode...
Tepelne spracované kuracie mäso nakrájame alebo natrháme na kúsky a dáme do misy na šalát. Zo sterilizovaného zeleru vylejeme nálev a zeler pridáme k mäsu, rovnako aj kúsky ananásu. Suroviny zmiešame s bielym...
Pažítku a kôpor nakrájame na malé kúsky, rybie mäso osolíme a okoreníme, nakrájame ho na menšie kúsky a rozmixujeme ho spolu so strúhankou, pažítkou a kôprom na jemnú hmotu. Z nej potom tvarujeme guľky. Potom...
Do väčšieho hrnca dáme 4 l vody, 40 kvetov bázy, 4 umyté a nakrájané citróny a necháme to postáť 24 hodín. Potom scedíme a pridáme 4 kg cukru, dáme variť, necháme asi 8-10 minút vrieť. Keď sirup...
Umyté mäso osušíme obrúskom, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. Z jednej strany obalíme múkou a na horúcej masti sprudka opečieme. K opečeným rezňom pridáme salámu...
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika a potrieme ho kečupom. Potom naň rozložíme polovicu nakrájaného syra, navrstvíme naň plátky mäkkej salámy a pokryjeme zvyšným syrom. Cesto opatrne...
Rezne naklepeme, osolíme. Na jednej strane ich poprášime korením karí a natrieme horčicou. Na panvici rozohrejeme olej, rezne z oboch strán opražíme, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na teplý...
Syr, uhorku a kápiu nakrájame na rezančeky, vajce na kocky a cibuľu nadrobno. Horčicu, olej, ocot, soľ vyšľaháme a zmiešame s jogurtom. Do misy dáme syr, vajce, zeleninu, kukuricu, všetko zalejeme nálevom a zľahka premiešame. Dáme...
Kukuricu a nakrájanú cibuľu necháme prejsť varom v sladkokyslom náleve, scedíme a vychladíme. Potom pridáme na rezance nakrájanú salámu, smotanu vymiešame s prelisovaným cesnakom, horčicou, soľou a nalejeme na...
Postup:
Očistené jablká pokrájame na tenké plátky a rovnomerne ich uložíme na plech vystlaný pomasteným a strúhankou posypaným alobalom. Navrch uložíme kúsky masla, posypeme...
Cibuľu pokrájanú nadrobno opečieme na oleji, pridáme kuracie mäso pokrájané na tenké slížiky, kečup, grilovacie korenie, čierne korenie, prudko opečieme. Zahustíme hladkou múkou, pridáme vajcia, krátko miešame,...
Rúru predhrejeme na 250 stupňov a pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom asi 16 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie, 2/3 čokolády umiestnime do misky a vo vodnom kúpeli rozpustíme, žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka...
Bravčové mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme z oboch strán osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Papriku nakrájame na pásiky a pridáme k cibuli, krátko podusíme....
V nádobe pripravíme kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Pridáme múku, postrúhaný údený syr, Palmarín a zamiesime hladké cesto. Cesto vyformujeme do valca a rozrežeme na 6 rovnakých dielov. Každý...
Očistenú a umytú mrkvu pokrájame na kolieska. Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Masť roztopíme a opražíme na nej pokrájanú mrkvu a zemiaky. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym...
Šampiňóny očistíme, pokrájame, na masle krátko opražíme. Vyberieme ich na tanier, do výpeku vmiešame múku, zalejeme vínom, smotanou a za stáleho miešania uvaríme hustú omáčku. Ochutíme ju soľou a...
Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky a opečieme na oleji. Všetky suroviny nakrájame na malé kocky. Vychladnuté šampiňóny zmiešame so zeleninou a syrom, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme korenie a soľ. Nakoniec...
Kapra očistíme, priečne urobíme vedľa seba hlbšie zárezy, osolíme, okoreníme a vložíme do olejom vymastenej nádoby na pečenie. Pri pečení polievame vínom, do ktorého sme pridali roztlačený cesnak. Podávame so...
Z múky, masla, 4 žĺtkov, 50 g práškového cukru a v teplom mlieku namočeného droždia vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho a dáme na vymastený plech, ktorý posypeme múkou. Potrieme marhuľovým lekvárom a...
Cukor vyšľaháme s maslom, vmiešame vajcia a roztlačené banány s vodou, celé dôkladne vymiešame a vysypeme premiešané ostatné ingrediencie, cesto nalejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy a v stredne...
Prepláchnutú ryžu opražíme na olivovom oleji, pridáme sušené huby, posolíme, zalejeme teplým vývarom a za občasného premiešavania uvaríme domäkka. Uvarené rizoto ochutíme vegetou, okoreníme...
Mäso uvaríme v horúcej vode, pridáme soľ a korenie. Vyberieme ho a keď trochu vychladne, nakrájame na tenké rezančeky. Do vývaru pridáme cibuľu, pór a ostatnú zeleninu, bobkový list a klinčeky. Vajce ušľaháme s...
Mäso pokrájame na malé kocky, dáme ho do hlbšej misy, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, pridáme lečo a dobre premiešame. Vajcia dôkladne rozšľaháme so Solamylom, vylejeme na mäso a znova premiešame....
Vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme napučať. Všetky suroviny spolu dobre vymiešame, rozdelíme na 15 kúskov a každý roztľapkáme. Položíme naň šunkovú salámu, syr, pásik kápie a zvinieme do...
V miske zmiešame múku, olej, vajce, práškový cukor, soľ a v mlieku rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej strúhaný kokos. Cestá premiešame a...
Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do formy na pečenie vytretej tukom. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Lieskové oriešky najemno zomelieme, vlašské orechy nasekáme nadrobno. Petržlenovú...
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, pór očistíme, svetlú časť nakrájame na kolieska a na oleji opekáme 3 až 4 minúty. Pridáme kúsky zemiakov, dobre premiešame, ochutíme soľou, korením. Zalejeme...
Lístkové cesto rozvaľkáme, nadrobno pokrájanú slaninu orestujeme, brokolicu naparíme. Kyslú smotanu ochutíme soľou a korením, pridáme nastrúhaný syr, Nivu, tavený syr, polovičnú časť...
Do 2 litrov vody dáme variť sušené hríby. Pridáme rascu, asi po hodine pridáme nakrájané zemiaky a soľ. Keď sú zemiaky mäkké, urobíme zápražku z nakrájanej slaninky, nakrájanej cibule,...
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a dáme ho do misky spolu s múkou, olejom a so soľou. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho na teplom mieste 15 minút odstáť. V panvici rozpustíme maslo, vložíme zeleninu a podusíme...
Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Maslo rozpustíme v hrnci a opečieme na ňom cesnak spolu s klobásou nakrájanou na kolieska. Poprášime múkou a zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme bobkový list,...
Očistené, pokrájané šampiňóny podusíme na masle, pridáme hrášok, nadrobno pokrájanú šunku, posekanú petržlenovú vňať. Zmes ochutíme soľou a vegetou, pridáme...
Umyté a osušené rezne naklepeme, potrieme rozotretým cesnakom zmiešaným so soľou a obalíme v hladkej múke. Pripravíme si cestíčko z dvoch vajec, mlieka, múky, ochutíme vegetou a pridáme nadrobno...
Z múky, rastlinného tuku a kyslej smotany vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme v chladničke 2 hodiny odpočinúť. Potom z každého vyvaľkáme kruh veľkosti taniera a rozrežeme ho na 8 kusov. Na...
Z preosiatej múky, postrúhaného masla a ostatných surovín spracujeme na doske vláčne cesto. Formičky na oriešky vymastíme, posypeme múkou a do každej vtlačíme kúsok cesta. Naplnené formičky poukladáme...
Plátky tuniaka zalejeme marinádou, ktroú si pripravíme z oleja, octu, cibule, 1 strúčika cesnaku, estragónu, soli a bieleho korenia. Necháme postáť. Marinovaného tuniaka potom pečieme na panvici 10 minút z oboch strán....
Filé umyjeme a osušíme. Na plech nalejeme olej, poukladáme filé a dochutíme soľou aj rascou. V rúre pečieme asi 8 minút na 180 °C. Opečené filé potom obrátime, pridáme k nemu nakrájaný...
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Na polovicu cesta rozmrvíme časť nivy, preložíme a rozvaľkáme. Opäť pridáme rozmrvenú nivu, preložíme a rozvaľkáme. Prekladanie cesta a vaľkanie opakujeme...
Med s horčicou miešame a postupne prilievame olej, aby sa nám ingrediencie spojili. Zálievku ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti. V mise potom zalejeme vopred uvarené a nakrájané zemiaky, hrášok, cibuľku...
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, z bielok vyšľaháme sneh. Do žĺtkov postupne dávame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, upečieme v tortovej forme. Vychladnutý korpus pokvapkáme...
Mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme. Opečené kúsky vyberieme a vo výpeku orestujeme cibuľu a šampiňóny. Pridáme opečené mäso, podlejeme malým množstvom vývaru a pod...
Tak neváhajte a napíšte nám.