Recepty

JAHODOVÉ REZY

Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista a za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu. Potom zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a nadrobno posekané orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť. Upečený a vychladnutý plát potrieme džemom, potom kakaovou plnkou, na ktorú poukladáme polovičky jahôd a nakoniec navrstvíme svetlú plnku. Múčnik necháme v chladničke stuhnúť a potom vrch polejeme čokoládovou polevou. Príprava plnky: Vajcia a cukor šľaháme nad parou až do zhustnutia. Po vychladnutí pomaly pridáme do zmäknutého masla a vymiešame nahladko. Plnku potom rozdelíme na dve rovnaké časti, do jednej vmiešame kakao a druhú necháme svetlú. Príprava polevy: Maslo roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.  

Suroviny

  • 6 vajec, 300 g jahôd, 180 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 g hrubej múky, jahodový džem
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 100 g nadrobno posekaných orechov
  • Plnka: 4 vajcia, 20 g kakaa, 250 g masla
  • 180 g kryštálového cukru
  • Poleva: 100 g čokolády, 100 g masla

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept