Žĺtky a cukor vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridávame vodu, olej a dobre vypracujeme. Nakoniec zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný hlboký plech a upečieme. Vychladnutý múčnik potrieme priamo na plechu pikantným lekvárom, navrstvíme plnku a poukladáme na ňu ovocie. Celý múčnik zalejeme časťou vlažnej želatíny a postupne prilievame zvyšok. Múčnik dáme stuhnúť a podávame. Príprava plnky: Vo vlažnom mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame ho do vychladnutej kaše a po kvapkách pridáme rum. Príprava želatíny: Šťavu z ovocia doplníme vodou, prípadne sirupom a pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Hneď ako zmes začne na okrajoch rôsolovatieť, pomocou lyžice ju pomaly nalievame na múčnik.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...