Recepty

Langoše

Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so so?ou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnú? 15 minút, opä? prepracujeme a necháme kysnú? ešte 45 minút. Cesto vyklopíme a rozdelíme na 10 langošov, povy?ahujeme do tvaru kruhu, pe?ieme v horúcom oleji z oboch strán. Hotové langoše potrieme cesnakom a podávame s ke?upom, tatárskou omá?kou a syrom.

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 42 g droždia
  • 500 ml vody
  • štipka soli

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

?okoládový hrn?ekový kolá?

Vajcia s cukrom vyš?aháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pe?ené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli koší?ky hrubé asi...

Zobraziť celý recept