Recepty

Langoše

Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku zmiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme cesto, necháme podkysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte 45 minút. Cesto vyklopíme a rozdelíme na 10 langošov, povyťahujeme do tvaru kruhu, pečieme v horúcom oleji z oboch strán. Hotové langoše potrieme cesnakom a podávame s kečupom, tatárskou omáčkou a syrom.

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 42 g droždia
  • 500 ml vody
  • štipka soli

Máte recept, o ktorý sa chcete podeliť?

Tak neváhajte a napíšte nám.

Ochutnajte aj dalšie recepty

Čokoládový hrnčekový koláč

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...

Zobraziť celý recept

Zapekané karé

Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...

Zobraziť celý recept

Pečené plnené zemiaky

Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...

Zobraziť celý recept