Z múky, rastlinného tuku a kyslej smotany vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme v chladničke 2 hodiny odpočinúť. Potom z každého vyvaľkáme kruh veľkosti taniera a rozrežeme ho na 8 kusov. Na širšiu stranu každého dielu nanesieme plnku, zrolujeme, prehneme do tvaru rožteka. Všetky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na vymazanom plechu v rúre predhriatej na 200°C asi 30 minút. Horúce rožteky obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Tak neváhajte a napíšte nám.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prídáme múku, olej, granko a...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a vyklepeme, mäso z oboch strán posypeme...
Zemiaky prekrojíme na polovice a stred vydlabeme tak, aby vznikli košíčky hrubé asi...